SA NOVIM IDEJAMA U TURISTIČKU SEZONU


SA NOVIM IDEJAMA U TURISTIČKU SEZONU


U Trebinju će od ove turističke sezone biti uvedeno parkiralište za velike izletničke atuobuse kojih ima najviše iz susjednih turističkih gradova – Mostara, Herceg Novog i Dubrovnika, a, prema najavama iz Gradske uprave, slijede i još neke inovacije u trebinjskom turizmu.


„Parkiralište će biti izgrađeno na plato kod Osnovne škole „Jova Jovanović Zmaj“ gdje je planirana gradnja zgrade Gimnazije i gdje se, dok se ne počne gradnja ove škole, planira iskoristiti teren za parking autobusa koji će se naplaćivati po jedinstvenim cijenama koje će se dogovoriti, a slijedi i dogovor oko angažmana naših turističkih vodiča na isti način kako se to radi u Dubrovniku ili Herceg Novom, gdje turisti moraju angažovati njihove vodiče“, precizirao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.


On kaže da je, u svrhu što većih efekata u bavljenju turizmom, svim ugostiteljskim objektima naloženo postavljanje jednoobraznih tendi u baštama, na čijim se rubovima samo može nalaziti reklamni logo, bez mnogo šarenila i različitosti koja bi stvarala kič u gradu.


„Takođe ćemo sa vlasnicima i upravnicima ugostiteljskih objekata organizovati zajednički sastanak, kako bi se u turističkoj sezoni cijene rada u turizmi i ugostiteljstvu uduplale, pa se neće dešavati da uposlenici iz ove branše odlaze u jeku sezone po susjednim primorskim gradovima, a tek u jesen se vraćaju kući“, kaže Petrović.


On navodi da će se Gradska uprava potruditi da obezbijedi beneficije i kod privatnih smještajnih kapaciteta, pa će svi oni koji imaju do 25 ležajeva dobijati poklon bonove od 200 do 400 maraka, zavisno od kapaciteta.


„Mi ćemo se kod svih privatnika koji registruju svoje ležajeve potruditi da im pomognemo da obezbijede pomoć kod iznajmljivanja, uz poklon bon za nabavku posteljina, peškira, šampona i svih onih sredstava koji su, osim namještaja, neophodni za što udobniji smještaj turista, kako bi naš nivo bavljenja ovom djelatnošću bio na zaista zavidnom nivou“, objašnjava dalje Petrović.


Kaže da je cilj i Grada Trebinja i trebinjske Turističke organizacije, ne da se turisti u gradu zadrže dan ili dva, već da to bude minimalno tri do četiri dana, a toliko vremena je, s obzirom na turističke potencijale Hercegovine, minimum koji je potreban da se kvalitetno ispuni tamošnji boravak.


U Trebinju bi se, kaže, turistička sezona od nekoliko mjeseci, poput Ljubljane, mogla produžiti i na cijelu godinu, naročito ako se ozbiljnije poradi na projektu otvaranja Ski centra na Zubačkim Ublima kod Trebinja, za šta u Beogradu postoje ozbiljni investitori, koji bi pomogli izgradnju žičara.


Petrović dodaje da kompleks gradnje Grada sunca, sa svim sportsko-rekreativnim i zdravstvenim sadržajima, takođe u budućnosti zasigurno produžuje tu turističku sezonu, koja je ove godine počela najranije, od aprila mjeseca...


NEZAVISNE NOVINE

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?