NOVA PARKING MJESTA ZA TREBINJSKU BOLNICU


NOVA PARKING MJESTA ZA TREBINJSKU BOLNICU


VIŠE REDA  I BOLJI PRISTUP 


Ispred Bolnice Trebinje završeno  je asfaltiranje proširenog parking prostora, čime će ova zdravstvena ustanova imati 15 novih parking mjesta.


Ovo, kako kaže i zdravstveno osoblje i pacijenti, ni izbliza nije dovoljno, ali će ublažiti ovaj problem.


“Već dugi niz godina je parking ovako skromnih kapaciteta, ali će se ovim proširenjem dobiti oko 45 mjesta za parkiranje koje će ubuduće biti bolje regulisano, jer slijedi i nabavka pristupnih rampi, kako bi se na najbolji mogući način regulisao ovaj problem”, kažu u Bolnici Trebinje.


Nakon proširenja i asfaltiranja, slijedi postavljanje vertikalne signalizacije, kojom će  takođe mnogi nedostaci biti otklonjeni, poput parkirališta za invalide koja će biti posebno obilježeni.


Dodatni problem u ovoj Bolnici su i gosti okolnih ugostiteljskih objekata koji spriječe bolesnike kojima je potrebna ljekarska pomoć da nađu parking, kako bi dobili adekvatnu zadravstvenu zaštitu.


Parking će, dodaju u Bolnici, olakšati i rad zdravstvenim radinicima, jer, kako kažu, ni sanitetsko vozilo sa najtežim pacijentima, usljed gužve na parking, ne može pristupiti glavnom ulazu.


Problem je utoliko veći ukoliko se zna da je ova zdravstvena ustanova regionalni bolnički centar u kome se liječe pacijenti iz svih opština istočne Hercegovine.


Radove finansiraju “Hidroelektrane na Trebišnjici” uz pomoć Gradske uprave Trebinje.

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?