SASTANAK PREDSTAVNIKA TREBINJA, KOSOVSKE MITROVICE I LUČANA


SASTANAK PREDSTAVNIKA TREBINJA, KOSOVSKE MITROVICE I LUČANA


PRIORITETNA PRIVREDNA SARADNJA


Grad Trebinje će uspostaviti čvršću saradnju sa Sjevernom Kosovskom Mitrovicom i opštinom Lučani, sa kojim će se, osim kulturne saradnje koja je na vrlo visokom nivou, u narednom periodu sagledati mogućnosti saradnje u oblasti turizma ili prerađivačke industrije.


Ovo je zaključeno nakon sastanka predstavnika Grada Trebinja i ove dvije srpske opštine, čiji predstavnici u Trebinju gostuju sa svojim kulturnoumjetničkim društvima na 14. Saboru folklora.


 „Obavljeni su preliminarni razgovori, nakon kojih smo zaključili da imamo dosta dodirnih tačaka, upućeni smo jedni na druge, jer svaka saradnja svoju krunu dobija u privrednom povezivanju“, naglasio je nakon sastanka Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine Grada Trebinja.


Sa njim se složio i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić koji je precizirao da bi se neki trebinjski pogoni mogli otvoriti u Kosovskoj Mitrovici i obratno, mogao bi se uspostaviti obostrani plasman proizvoda koje proizvode jedni i drugi, ali se o svemu treba podrobno dogovoriti. 


Aleksandar Spirić, predsjednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, istakao je da je, osim bezbjednosti, jedan od najvećih problema na Kosovu i Metohiji privredni aspekt, o čemu će se, kako kaže, bez sumnje dogovoriti Srbi sa Kosova i Republike Srpske, jer njih prvenstveno vežu bratske veze. 


"Verujem da ćemo na početku uspeti da napravimo saradnju privrednika iz regije Trebinja i severa Kosova i da uspemo da povežemo privrednike na dobrobit i jedne i druge strane", rekao je Spirić. 


Aleksandar Pajović, predstavnik opštine Lučani, takođe je saglasan da bi boljim privrednim povezivanjem ojačale veze Trebinja i gradova u Srbiji i naglasio da bi kroz turističke projekte saradnja bila dodatno osnažena.


Sastanku u Gradskoj upravi Trebinja prusustvovali su privredni, turistički i kulturni radnici, koji bi u narednom periodu trebali iznaći rješenja i kandidovati konkretne zajedničke projekte...


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?