POLICIJA NAJAVLJUJE PREKRŠAJNI POSTUPAK PROTIV DUNĐERA, A ON TUŽBE


POLICIJA NAJAVLJUJE PREKRŠAJNI POSTUPAK PROTIV DUNĐERA, A ON TUŽBE


Bura u bilećkoj skupštini se, nakon jučerašnjeg incidenta u kome predsjednik SO Bileća tvrdi da ga je ošamario opozicionar Dražen Dunđer, a ovaj tvrdi da nije i da za to ne postoje dokazi, očigledno neće lako stišati, a ulje na vatru je dodatno doliveno zahtjevom policije za prekršajno kažnjavanje Dunđera.


Ovaj, inače najbuntovniji odbornik SO Bileća iz kluba Zvezdano nebo, danas tvrdi da nije ošamario Rogana i da za to ne postoje dokazi, ali će, navodno, iznijeti bezbroj dokaza o malverzacijama koje su juče rađene u lokalnom parlamentu, gdje je njegov revolt izazvalo glasanje za direktora Centra za socijalni rad, a onda i izglasavanje Nacrta budžeta.


„Branka Radmilović je najprije nezakonito izglasana za direktoricu Centra za socijalni rad, jer je glasala sama za sebe, a na to nije imala pravo, a onda nije imala pravo ni glasati za budžet iz koga se direktno finansira ova javna ustanova, što je sukob interesa i zbog čega smo se mi najviše bunili, pa smo tražili javno glasanje i jutros zapisnik o tome, što nam u skupštini nisu dali. S druge strane, smatramo da se nezakonito radilo i kada je izglasan načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu, a bez prisustva načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića koji mora direktno iznijeti ovaj prijedlog“, kaže Dunđer uz tvrdnje da se novinari trebaju time baviti, a policija incidentom koji se desio juče u skupštinskoj pauzi.


Srđan Rogan, međutim, kaže da je upravo Radmilovićeva stajala s njim u hodniku kada ga je, iznenada i neočekivano, ošamario Dunđer koji, kako kaže, odavno pravi incidente u bilećkom lokalnom parlamentu, ali mu se to više neće tolerisati.


„Ako ćemo se povlačiti pred takvim ljudima, onda bolje da nema ni države, ni grada, a upravo ovakvi ljudi, opasani silom, prevagnuli su da se priklonim skupštinskoj većini, jer se sa ovakvom bahatošću, koju mu ja, kao predsjednik Skupštine opštine Bileća,  sugurno više neću tolerisati, misli nešto postići, a postiže se samo da opština ne funkcioniše“, kazao je Rogan.


On tvrdi da je na snazi novi zakon iz novembra 2016. godine i da su, prema tom zakonu, svi uposlenici administrativne službe bilo koga grada i opštine u Republici Srpskoj u direktnom sukobu interesa, ali da to nije slučaj sa uposlenicima javnih preduzeća ili javnih ustanova, pa, prema tome, to nije i Radmilovićeva.


No, i pored svega, bilećko Zvezdano nebo najavljuje tužbe za sve to, pa je neizvjesno šta će se dalje dešavati u Skupštini opštine Bileća...


SARANSAK 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?