LUDU ZABAVU POKRENUO ŠANTA PANTA


POČEO 10. MEĐUNARODNI FESTIVAL ZABAVLJAČA ZA DJECU 


LUDU ZABAVU POKRENUO ŠANTA PANTA


Radojica Stanković, popularni Šanta Panta, idejni tvorac Međunarodnog festivala zabavljača za djecu, otvorio je danas u Domu mladih, deseto, jubilarno, okupljanje dječjih pozorišta u Trebinju, koja će, kako je najavio trebinjski gradonačelnik Luka Petrović, svih narednih godina biti još masovnija i sa bogatijim programom.


Šanta Panta je svojom predstavom „Zabava luda stvara čuda“ zaista učnio čudo u prepunoj sali Doma mladih, u kojoj su svi mališani tokom trajanja predstave bili na nogama, pjevajući i plešući s njim, ali su im se pridružile i mame, tate, bake i deke.


„Ovakvu zabavu Šanta Panta priređuje već 30 godina i na prostorima bivše Jugoslavije i van tih prostora, a u Trebinju uvek imam izvanrednu publiku, gde širim svoju misiju, a to je ljubav i prijateljstvo“, kazao je Stanković koji je ovom prilikom otkrio i recept dugog opstanka među najprobirljivijom dječjom publikom, a to su iskrenost i prijateljstvo, uz onaj dar koji moraju imati dječji zabavljači, a za koji je, kako kaže, recept još ranije smislio pokojni Milorad Mandić Manda u jednoj rečenici – Morate da se rodite za to.


Šanta Panta tvrdi da se ne treba spuštati, već se uzdići na nivo djeteta i biti s njim u ravni, pa ćete se svidjeti djeci, a takvi su i Minja Subota, Branko Kockica, Ratko Kraljević, te pokojni Manda i Predrag Laković koje su sve vezivale iste niti – iskrenost i želja za dječjim osmijehom.


I gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je sa svojim saradnicima, zamjenikom Mirkom Ćurićem i načelnikom Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoranom Miloševićem, kao i direktorom Turističke organizacije Markom Radićem, došao na otvaranje festivala koji sponzoriše Grad - zbog te iste želje, da podare djeci osmijeh, igru i zabavu, kako bi zdravije i ljepše provodili svoje djetinjstvo.


Ovo, međutim, nije i jedini zabavni sadržaj za trebinjske mališane čije je pokroviteljstvo Grad Trebinje preuzeo sa najvećom radošću.


„Nama je zadovoljstvo da ovim festivalom otvaramo Trebinjsko kulturno ljeto, ali je još veće zadovoljstvo kada nas je u sali dočekalo stotine dječjih osmijeha za koje uvijek moramo imati poseban sluh“, kazao je gradonačelnik Petrović.


On je novinarima i ovoga puta istakao važnost porodice kao stuba društva i njenih najmlađih, ali najvažnijih karika, na kojima počiva budućnost Trebinja.


Svejsni da su mališanima od najranijeg djetinjstva neophodni kulturno-zabavni sadržaji, Petrović dodaje da Grad Trebinje, ne samo da će i ubuduće podržati ovaj festival sa još bogatijim sadržajima, već ulaže i u druge sadržaje, počev od uzrasta malih beba, preko dječjih, pa sve do ozbiljnijih manifestacija na kojima se izgrađuje trebinjska kultura.


Trebinjske će mališane u narednim danima zabavljati pet ansambala iz Nikšića, Banjaluke, Zenice, Beograda i Trebinja...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?