STRAVIČAN ZLOČIN: Nevesinjac ubio ženu, jer je odbila da se uda za njega


STRAVIČAN ZLOČIN: Nevesinjac ubio ženu, jer je odbila da se uda za njega


Blagoje Bratić (61), rodom iz Nevesinja, ubio je Radu Đukić (50) u svojoj kući u Kuli (Srbija) jednim hicem u glavu, a potom je presudio i sebi pucnjem u grudi. Stravični zločin dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak u Bratićevoj kući, u kojoj je smještena i fabrika za proizvodnju papirnih kesa.


Pretpostavlja se da je tragediji prethodila svađa Blagoja i Rade, koji su kratko vrijeme bili u ljubavnoj vezi.


– Rada je pet mjeseci živjela kod njega pa ga je napustila. Upoznali su se kad se zaposlila u njegovoj fabrici za pravljenje papirnih kesa. Bila je jedna od pet žena koje su radile u proizvodnji. Blagoje je htio da se njome oženi, ali se ona, poslije raskida s njim, vratila mužu, s kojim ima sina. Pretpostavlja se da je pokušao da je uvjeri da se pomire i da je poslije žučne svađe uslijedio krvavi pir – govore Blagojeve komšije.


 Za Blagoja kažu da je bio veoma vrijedan čovjek, ali je izbjegavao bilo kakav odnos sa mještanima.


– Doselio se prije dvije-tri godine iz Hercegovine, kad mu je supruga umrla. I fabriku je odande preselio u Kulu. Mnogi su se obradovali kad su čuli da se u komšiluku otvara pogon, ali je on zaposlio samo pet žena. Za sobom je ostavio jednu kćerku, koja je udata za policajca i živi u Veterniku. Kuća i fabrika se vode na njeno ime – rekli su mještani.


Kuća u kojoj su nađena tijela, bila je zaključana, dok su na prozorima bile spuštene roletne. Portir je tek poslije ponoći osvijetlio lampom prozor i podigao roletne. Ugledao je jeziv prizor unutra. Pozvana je policija, koja je razvalila vrata. Pored Blagojevog tijela pronađen je pištolj.


TP

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?