ZAPAŽENI REZULTATI LEOSTARS IZ TREBINJA NA ZAVRŠNICI DFA LIGE U SARAJEVU


ZAPAŽENI REZULTATI LEOSTARS IZ TREBINJA NA ZAVRŠNICI DFA LIGE U SARAJEVU


Kao što smo već javljali Sarajevo je proteklog vikenda bilo domaćin završnice DFA lige. Najbolji mali nogometaši iz BIH nakon odličnih rezultata na regionalnim natjecanjima plasirali su se na završnicu gdje su odmjerili snage sa svojim vršnjacima. U regiji Mostar nastupala je ekipa Leostarsa koja se pokazala najboljom u uzrastima 2008. i 2010.


Na završnom turniru u Sarajevu dječaci rođeni 2008. godine odigrali su pet utakmica te zauzeli drugo mjesto. Trebinjci su imali isto bodova kao i prvoplasirana ekipa Dar iz Sarajeva (obje ekipe po 11 bodova). Također, međusobna utakmica ove dvije prvoplasirane ekipe završila bez pobjednika 1:1. Nakon utakmice zbog identičnih rezultata obje ekipe krenule su sa izvođenjem jedanasteraca u kojima su više sreće imali mali nogometaši iz Sarajeva koji su slavili sa 9:8.


U nedjelju je Leostars odigrao tri utakmice. Slavili su protiv Borca iz jelaha sa 3:0. Golove su postigli Drapić, Zupanc i Miličević. Zatim su bili bolji i od NS Talent Cazin 3:1. Golove za Leostars su postigli Drapić 2 gola i jedan gol Miličević, da bi i posljednjem susretu odigrali utakmicu sa Darom iz Sarajeva 1:1. Jedini pogodak za tim iz Trebinja postigao je Miličević. Nakon te utakmice izvođeni su jedanaesterci, a više sreće kao što smo i prethodno napisali imao je Dar iz Sarajeva.


Ekipa dječaka rođenih 2010. također su zabilježili dobar uspjeh. Nna kraju su zauzeli treće mjesto. U nedjelju prvu utakmicu su poraženi od Borac Jelaha sa 2:1. Jedini gol postigao je Elez. U drugoj utakmici slavili su protiv ekipe iz Cazina sa 3:1. Golove su postigli Elez 2 i Sekulović jedan pogodak. Također, u zadnjoj utakmici su slavili protiv Romari iz viteza sa 3:1. Sva tri gola postigao je Elez.


Najbolji strelac 2008. godišta DFA lige je nogometaš Leostarsa Drapić.


"Prezadovoljan sam sto sam učestvovao na završnici DFA lige, i sto sam osvojio medalju. Nastavit ću da bolje treniram i napredujem, jer želim da igram u velikom evropskom klubu.", izjavio je za portal HERCEGOVINA.info najbolji igrač 2010-ke LeoStars-a, Miloš Elez.


HERCEGOVINA.info


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?