SRĐAN ROGAN IZ PDP-A SE PRIKLONIO BILEĆKOJ SKUPŠTINSKOJ VEĆINI


SRĐAN ROGAN IZ PDP-A SE PRIKLONIO BILEĆKOJ SKUPŠTINSKOJ VEĆINI 


Da li će se stanje u bilećkoj skupštini konačno stabilizovati, ili će sve nastaviti po starom – neizvjesno je, ali je svakako izvjesno da je Srđan Rogan iz PDP-a po drugi put izabran za predsjednika Skupštine Opštine, što je, prema evidenciji ovog skupštinskog tijela, peto postavljenje predsjednika od lokalnih izbora do danas.


Rogan sam tvrdi da se na ovaj potez odlučio zbog dobrobiti Bileće, ali opozcionari iz Zvezdanog neba tvrde da je u pitanju dobra trgovina sa nečelnikom Miljanom Aleksićem. 


To su na danas održanoj, devetoj po redu sjednici bilećkog parlamenta, tvrdili i Dražen Dunđer i Radoslav Brčić koji je zbog opozicionog djelovanja nakon prošle sjednice izbačen iz SNSD-a, mada on to ne priznaje dok ga vrh iz Banjaluke ne izbaci.


„Miljan Aleksić misli da sve može kupiti, pa ako Rogana može podmititi – mene ne može, ja niti se mogu kupiti, niti me mogu zaplašiti oni koji privatizuju i Skupštinu Opštine Bileća i sve oko sebe što im se dozvoli kupiti ili zaplašiti“, kaže Brčić.


Rogan, međutim, tvrdi da niti je zaplašen , niti je potkupljen, već samo želi djelovati za dobrobit svoga grada u kome se nešto mora početi raditi, pa se nada da će stabilna skupštinska većin konačno otpočeti nove projekte obećavajuće za napredak Bileće.


„Načelnik Miljan Aleksić me je ima jedno trideset do četrdeset dana uvjeravao i uvjerio u budući napredak Bileće, ne samo riječima nego i djelima, a jedno od tih djela je i njegov  trud da obezbijedi novac za izgradnju vodovoda u najvećem bilećkom selu Baljci koji će finansirati Republika Srbija, a što nam je predsjednik Vučić nedavno I objelodanio. O drugim projektima neću da govorim, neka o tome govori Miljan Aleksić, a siguran sam da će ih pokrenuti”, tvrdi Rogan


Iz Regionalnog odbora PDP-a su odmah nakon Roganove odluke da se prikloni Aleksiću reagovali najavom da će biti izbačen iz stranke, što ovaj nije shvatio tako dramatično.


Kaže da sam sigurno neće napustiti PDP zbog svih časnih ljudi u njoj i na regionalnom i  na republičkom nivou, ali, ako se desi da ga izbace – kaže da će mu biti jako žao, jer je on i dalje opredijeljen za PDP, iako će, kako dodaje, na ovaj način rukovodstvo samo pokazati da su nasjeli na neke neistinite i nedobronamjerne priče.


Načelnik Aleksić je zadovoljan ovakvim ishodom koji je, kako je to najavio i na osmoj sjednici, i očekivao.


Kaže da sada skupštinskoj većini predstoji konačno pravi rad na dobrim projektima za dobrobit Bileće, pa se u tom smislu već sa desetak do petnaest dana očekuje radna sjednica…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?