ZA VIKEND: OTVORENO PRVENSTVO ORJENA U SANKANJU


ZA VIKEND: OTVORENO PRVENSTVO ORJENA U SANKANJU 


“FREESTYLE SLEDDING ORJENSKO SEDLO 2018.”


U subotu je planirano II Otvoreno prvenstvo Orjena u sankanju slobodnim stilom na strmoj sjevernoj padini Kosmaša. Za tu priliku biće konstruisana posebna ukopana staza (slična bob-stazi), koja će uz mnoštvo vijuganja, pružiti svim učesnicima vrhunsko adrenalinsko zadovoljsvo, ali bez mogućnosti izlijetanja, najavlje organizator, PK Subra.


Događaj počinje u 8:45 h okupljanjem učesnika na Vrbanju, kod velike austrougarske česme, na početku makadamskog puta ka Orjenskom sedlu. U 9 časova slijedi polazak na pješačenje markiranom planinarskom stazom do Orjenskog sedla, a u 10 časova je priključenje učesnika koji su do polovine puta izašli terenskim vozilima. Dolazak do planinskog doma na Orjenskom sedlu je planiran u 11:30, gdje će učesnicima biti poslužene priganice i piće dobrodošlice.


Od 12 do 13 časova održaće se takmičenje “Freestyle Sledding Orjensko sedlo 2018.” Uručenje diploma i Coctel party-degustacija sladoleda i pića na bazi snijega trajaće od 13 do 14 časova, dok je u 15 časova zakazan zvaničan završetak programa.


KAKO JE TO JESTI ILI PITI SNIJEG?


Nezaobilazni dio ovog događaja na snijegu vezan je za degustaciju hrane i pića na bazi snijega. Danas uobičajena hladna poslastica – sladoled, dugo kroz istoriju je bila veliki luksuz i privilegija. Vjeruje se da potiče iz Kine još iz 200.g pr.n.e. kada je mješavina mlijeka i riže stavljana u snijeg kako bi se stvrdnula.


RADIO JADRAN

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?