SKUPŠTINSKA RASPRAVA O PENZIONERIMA - KO JE DOBIO VIŠE PARA I VIŠE MAKARONA?


SKUPŠTINSKA RASPRAVA O PENZIONERIMA - KO JE DOBIO VIŠE PARA I VIŠE MAKARONA?


Trebinjskim penzionerima i njihovim teškim materijalnim stanjem bavila se danas i Gradska Skupština, nakon koje se nametnuo samo jedan zaključak – sve se vrti oko novca, jer je odbornička opozicija tvrdila da je Gradsko udruženje penzionera formirano u junu 2017. godine iz budžeta dobilo gotovo četiri puta višer novaca, od Udruženja penzionera Trebinje.


Sa jedne strane, za Udruženje penzionera se zauzela opozicija, jer njihovih predstavnika nije bilo na skupštinskom zasjedanju, dok je u ime Gradskog udruženja penzionera govorio jedan od osnivača ovog udruženja, inače odbornik Partije ujedinjenih penzionera RS u trebinjskom lokalnom parlamentu Đoko Tarana.


Opozicija je tvrdila da nije normalno da se novoformiranom udruženju koje broji 850 članova dodijeli 52.000 maraka iz gradskog budžeta, a Udruženju penzionera sa oko 6.200 članova svega 12.000 KM, uz sumnje da će novoformirano udruženje novac  zloupotrijebiti u političke svrhe.


Odbornik PDP-a Ljubiša Krunić je istakao da su upravo emisari Taraninog udruženja dolazili i kod njega kući, kako bi lobirali njegovu majku penzionerku da pređe u novoformirano udruženje, što nimalo ne ide na čast tim ljudima, a kaže da ima informacije da predstavnici novoformiranog penzionerskog udruženja idu i po kućama penzionera, nudeći jeftine pakete makarona, brašna, ulja, šećera i plus deterdžent  „pervul“ koji je malo skuplji.


Đoko Tarana, sa druge strane, kaže da Gradsko udruženje penzionera ne namjerava zloupotrijebiti novac koji im je dodijeljen iz gradske kase, već će se znati za svaku marku, gdje i kome će se prebaciti.


On tvrdi da se sa 52.000 maraka, koje su njegovom udruženju prebačene iz trebinjske  lokalne kase ne kupuju ni glasovi, niti se novci troše na politiku, već je, kako kaže, u pitanju jednostavna stvar – oni ne naplaćuju članarinu kao što je to godinama radilo Udruženje penzionera grada Trebinja.


Dodaje da je pojedinim penzionerima dosadilo da se za pet izbornih ciklusa u Udruženju penzionera Trebinja ne mijenja ništa, da ih predvodi isto rukovodstvo,  osim onih dvoje troje koje je umrlo, pa se imenuju vršioci dužnosti...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?