LAKETA: Stanje bezbjednosti dobro


LAKETA: Stanje bezbjednosti dobro


Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, na današnjoj konferenciji za štampu izrazio je zadovoljstvo stanjem bezbjednosti na području koje ova Uprava operativno pokriva.


„U toku februara evidentirano je 29 krivičnih djela, 28 saobraćajnih nezgoda i 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je po uporednim pokazateljima manje u odnosu na isti period prošle godine“, rekao je Laketa.


Policijska uprava Trebinje od početka ove godine izvela 123 operativno taktičke radnje i sve je objavljeno u skladu sa planovima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.


„Iz oblasti nedozvoljenog držanja opojnih droga od januara ove godine do danas evidentirano je 28 prekršaja“, kaže Laketa i navodi da je, kontrolom rada ugostiteljskih objekata zaplijenjeno 5 paketića opojne droge „spid“ namjenjene za daljnju distriibuciju.


Pripadnici Poilicijske uprave Trebinje su u protekla dva mjeseca lišili slobode 55 migranata koji su ilegalno prešli granicu ističe Laketa i naglašava da je najviše Sirijaca – 47.


Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Policijske uprave Trebinje, te policijskih stanica Trebinje i Gacko su kod dvadesetdvogodišnjeg lica inicijala N.C. iz Gacka našli više pušaka i više desetina metaka prilikom pretresa na dvije lokacije u Gacku.


„Operativnim radom na terenu policijski službenici su stekli osnov sumnje da navedeno lice posjeduje određenu količinu oružja i municije, a po naredbi Osnovnog suda u Trebinju pretresi su izvršeni na dvije lokacije u Gacku“, kaže Laketa i dodaje da je lice inicijala N.C. je saslušano u svojstvu osumnjičenog za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.


Prema nezvaničnim saznanjima, od N.C. su oduzete dvije vojničke puške i jedna poluautomatska, startni pištolj i više od 100 metaka.


Od statističkih podataka vezanih za rad Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je, u odnosu na februar prošle godine evidentirano  manje prekršaja iz oblasti narušavanja javnog reda i mira, manje je i saobraćajnih nezgoda  a neznatno više krivičnih djela iz oblasti Opšteg kriminaliteta.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?