TREBINJAC BRANO ŠPURAN STOTI PUT DAROVAO KRV


TREBINJAC BRANO ŠPURAN STOTI PUT DAROVAO KRV


IVER NE PADA DALEKO OD KLADE


Dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi iz Trebnja, član Akriva „SL Industrija alata“ Branislav Špuran, darovao je za vikend stotu dozu dragocjene tečnosti i tako se pridružio armiji Trebinjaca čija se davanja krvi mjere sa tri cifre.


Branislav Špuran se, prije svoga stotog darivanja krvi za potrebe Službe transfuzijske medicine Trebinje, prisjetio svoga prvog darivanja, sa nepunih 18 godina, kao srednjoškolski maturant. 


Od tada do danas sam krv darivao evo već stotinu puta, samo danas imam veću tremu nego li tada“, našalio se pred brojnim novinarima Špuran.  


Kaže da je u dugom nizu godina humanitarnog rada ostao samo jedan cilj – pomoć kod spašavanja ljudskih žvota, iako od svojih stotnu darivanja samo za dvadesetak poznaje ljude kojim je data njegova krv.


„To su veoma stresne situacije kada znate kome darujete krv, ali srećom, odavno nema tog ciljanog darivanja“, kazao je Špuran, istakavši da je svoje stoto darivanje posvetio pokojnoj doktorici Persidi Kočišević i svom pokojnom ocu Ristu Špuranu koji su bili osnivači Službe transfuzijske medicine, ona kao ljekar, on kao davalac krvi.


Prema riječima Dragana Šarenca, načelnika Centra za transfuzijsku medicinu Trebinje, rijetki su oni koji dožive i imaju tu privilegiju da uđu u klub odabranih ljudi, gdje je broj darivanja krvi trocifren.


„Brano Špuran, ne samo što je dobrovoljni davalac, već je i odličan saradnik i animator koji je veliki broj novih davalaca krvi uveo o davalaštvo“, istakao je doktor Šarenac, podsjetvši da je Branov otac Risto Špuran 118 puta dao krv i bio je rekorder davalaštva krvi u Trebinju, pa je logično da nasljednik bude isti takav humanista...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?