“ELEKTROPRIVREDA RS”: Vruće fotelje u novim limuzinama od 140.000 KM


“ELEKTROPRIVREDA RS”: Vruće fotelje u novim limuzinama od 140.000 KM


„Elektroprivreda Republike Srpske“ narednih dana planira da kupi dva automobila za koje će izdvojiti čak 140.400 KM. Uprava „Elektroprivrede“ ne štedi kada je u pitanju udobnost zaposlenih, pa tako traži da vozila moraju imati presvlake sjedišta u kombinaciji brušena koža/koža, te grijanje prednjih sjedala, saznaje portal CAPITAL.ba.


U tenderskoj dokumentaciji, koja je u našem posjedu, navedeno je da je predmet ovog postupka nabavka dva putnička motorna vozila srednje klase za potrebe voznog parka MH „Elektroprivreda RS” Trebinje – Matično preduzeće, a u skladu sa posebnom odlukom Nadzornog odbora ovog preduzeća.


Za dva vozila ERS planira da izvoji ukupno 120.000 KM bez PDV-a, odnosno 140.400 KM sa PDV-om.


Prema tehničkim specifikacijama navedenim u tenderskoj dokumentaciji ERS precizno zna šta želi. Vozila moraju biti isključivo crne metalik boje, sa dizel motorom, snage 135‐150 KW i sa zapreminom motora od 1950‐2000 kubika.


Kada je u pitanju dodatna oprema, tenderom se traži da vozila koja ERS planira da kupi imaju prednje brisače sa senzorom za kišu, elektronsku parkirnu kočnicu sa asistencijom za vožnju uz brdo, tvornički ugrađene parking senzore naprijed i nazad sa asistentom za paralelno parkiranje, sistem za nadzor saobraćaja sa upozorenjem na frontalni sudar.


Vozila bi trebalo da imaju i kontrolni pokazatelj stanja guma, tvornički radio‐navigacioni uređaj sa bluetooth konekcijom za telefone, zračne zavjese za putnike naprijed i nazad sa bočnim zračnim jastucima naprijed.


Rok za dostavljanje ponuda je 9. mart, a kriterijumi za izbor najpovoljnijeg ponuđača su cijena (70 odsto) i rok isporuke (30 odsto).


I dok izdvaja više od 140.000 KM za kupovinu novih automobila, „Elektroprivreda RS“ ogromna dugovanja prema dobavljačima vraća milionskim kreditom.


Tender za kreditno zaduženje od 10 miliona KM, koji će vraćati narednih šest godina, „Elektroprivreda RS“ je raspisala 8. novembra 2017, a u međuvremenu je potpisala i ugovor o tom kreditu.


CAPITAL: Marina Čigoja


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?