OKRUŽNI SUD TREBINJE: KRAJEM MARTA POČINJE GRADNJA PALATE PRAVDE


OKRUŽNI SUD TREBINJE: KRAJEM MARTA POČINJE GRADNJA PALATE PRAVDE


Gradnja Palate pravde u Trebinju, u kojoj će na jednom mjestu biti smještene sve pravosudne institucije, počinje početkom marta, a očekuje se da će radovi biti okončani za godinu dana.


Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda Trebinje, podsjetio je da se Palata počinje graditi na mjestu sadašnjeg Vatrogasnog doma za koji se ubrzano grade nove prostorije, a gradnju ovog pravosudnog objekta će sa milion ipo eura finansirati Evropska unija.


„Grad Trebinje i resorno ministarstvo će sa svoje strane dati građevinsko zemljište, platiti rentu za gradsko građevinsko zemljište i priključke, a Evropska unija ulaže u građevinski dio i opremu“, objasnio je Stević.


On dodaje da su svi pripremni radovi već okončani, izabran je i izvođač, firma „Herc gradnja“, a u toku je postupak izbora i potpisivanja ugovora sa nadzornim organom, što je zadnji korak koji slijedi prije neposrednog početka radova.


U Palatu pravde sele Okružni i Osnovni sud Trebinje, kao i Okružno javno tužilaštvo, pa će i zgrada imati dvije velike sale za dva pomenuta suda, sa svom pratećom informatičkom i opremom za snimanje, a ovdje će biti smješteno i odjeljenje za podršku svjedocima, prostorije za zadržavanje, te  prostorije za sudsku policiju.


U sadašnje prostorije Osnovnog suda, koje su u neposrednoj blizini buduće Palate prave preseliće Okružni privredni sud, Pravobranilaštvo i Služba pravne pomoći, tako da će sve pravosudne institucije biti u krugu od 50 metara.


Predsjednik Okružnog suda Bojan Stević je podsjetio da je ovaj sud u protekloj godini uradio 1.160 predmeta, a ukinuto ih je samo 16, napominjući da je najduža izrečena kazna u prošloj godini bila šesnaest ipo godina za teško ubistvo...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?