PREKINUTA OSMA SJEDNICA SO BILEĆA


PREKINUTA OSMA SJEDNICA SO BILEĆA


Bilećki parlament je i na jučerašnjem zasjedanju doživio isti scenarij kao i mnogo puta do sada, jer je klimava skupštinska većina i ovoga puta bila čas na jednoj, a čas na drugoj strani, pa se osmo zasjedanje, nakon tročasovnih međusobnih prepucavanja odbornika, prekinulo i bez usaglašenog dnevnog reda.


Svako je, u stvari, imao svoje prijedloge i dopune dnevnog reda, pa je situacija postala apsurdna, jer nije bilo dovoljno glasova ni za ranije podnesenu inicijativu da se razmatra teško finansijsko stanje i negativan revizorski izvještaj poslovanja Opštine Bileća, kao i trenutna situacija u bilećkom “Vodovodu” koji godinama vuče milionski dug.


Inicijativu je podnijelo 9 odbornika pozicije i opozicije, ali ni oni sami ovoga puta nisu podržali svoju inicijativu jer neki nisu ni prisustvovali ovom zasjedanju, a neki su od inicijative odustali.


Na dnevnom redu je trebala biti i ostavka Blaža Vujovića sa mjesta predsjednika Skupštine Opštine Bileća, ali se ni ona nije razmatrala jer je sjednica nakon neusaglašenog dnevnog reda prekinuta.


Blažo Vujović, međutim, ne odustaje od ostavke.


“Ja ostajem pri zahtjevu za razješenje sa ove funkcije, jer ne želim više ovakav rad u kome još nije usvojen budžet opštine, sjednice kasne, dva puta nisu ni održane u zakazanom roku, mnoga su se značajna pitanja povlačila sa dnevnog reda, dakle, sjednice treba voditi neko bolji”, kazao je kratko Vujović.


Dražen Dunđer iz opozicionog bloka Zvezdano nebo, Šešeljev radikal, tvrdi da je u bilećkom parlamnetu na snazi jedna opšta agonija iz koje nema izlaza. 


“Iz ove agonije nema izlaza jer parlament čine ljudi koji nisu od riječi, pa se negira ono što je juče dogovoreno”, kaže u svom tonu Dunđer.


I ovo je zasjedanje, kao i mnoga prethodna, bilo puno međusobnih optuživanja i svađa koje nisu ni ličile na konstruktivni dijalog…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?