ČUBRILOVIĆ: PUNA PODRŠKA LOKALNOJ VLASTI


ČUBRILOVIĆ: PUNA PODRŠKA LOKALNOJ VLASTI 


Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da lokalni parlament u Trebinju radi jako dobro, da su na vrijeme usvojena sva akta, da je budžet na zavidnom nivou i da cjelokupna uprava radi, kako je rekao,  besprijekorno.


„Zadovoljstvo je posjetiti jednu ovakvu lokalnu zajednicu u kojoj ima rukovodstvo koje zna šta hoće, koje zna šta treba, a ima i čime da raspolaže, jer sama činjenica sa kojom sam se upoznao da je više od jedne petine budžeta usmjereno u razvojne projekte, a uz to su obezbijeđena i dodatna sredstva, govori o tome da ovo rukovodstvo ima viziju, ali i ideje i načine kako da ih realizuju“, kazao je Čubrilović.


On je naglasio da Trebinje može služiti za primjer ostalim gradovima Srpske i da im služi za primjer po mnogo čemu, pa su i sjedišta mnogih kompanija smještena upravo ovdje, ovdje se s razlogom otvara konzularno predstavištvo Srbije i, kako kaže, ovdje su smješteni fakulteti, ovdje se održavaju brojni kulturni, naučni i privredni skupovi, a to su, kako kaže, glavni preduslovi za napredak i razvoj svake lokalne zajednice.


Čubrilović je naglasio da sve ovo ukazuje i na činjenicu da trebinjsko rukovodstvo na izuzetno dobar način vodi ovaj grad, zbog čega imaju i imaće punu podršku republičkih vlasti, i kroz resorna minisarstva i kroz Narodnu skupštinu Republike Srpske.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je naglasio da ovo nije jedina komunikacija se narodnom skupštinom RS i njenim predsjednikom, jer su te komunikcije česte i plodotvorne, jer se pomenuto zakonodavno tijelo Republike Srpske konstantno interesuje za rad trebinjske gradske vlasti i lokalnog parlamenta.


„Sa zadovoljstvom smo konstatovali da smo na vrijeme usvojili sva akta za proteklu godinu, da je naš budžet rekordan i bez kreditnih zaduženja sa iznosom od 26 miliona maraka, a da je učešće tog budžeta u investicijama za 2018. godinu 6 miliona direktno iz budžeta, ali su ukupne investicije koje su u toku vrijedne čak 36 miliona maraka“, precizirao je gradonačelnik Petrović.


I on je iznio stav da Trebinje daje snažan pečat Republici Srpskoj, kada je u pitanju mir i stabilnost, kada je u pitanju odnos u skupštinskim klumapa gdje većinu okupljenu oko SNSD-a čini 22 od 29 odbornika, a sve stvari se postižu konsezusom.


„Zato smatramo da Trebinje zaista i treba da služi na ponos svih lokalnih zajednica u Srpskoj, ali moramo istaći da u tom svemu imamo punu podršku Narodne skupštine Republike Srpske“, dodao je Petrović, podsjetivši da je Grad Trebinje, preko Saveza opština i gradova RS inicirao nekoliko izmjena zakona na nivou Republike Srpske, a jedan od njih je već prispio u skupštinsku proceduru i odnosi se na promjenu broja komunalnih policajaca u odnosu na broj stanovnika.


Čubrilović je u Trebinju prisustvovao i skupu Teologija u javnoj sferi, na kome je poručio da se naročito mladi ljudi moraju okupljati oko duhovnosti i na taj način učiti vrlinama života...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?