MILOŠ AĆIMOVIĆ: PRVENSTVO ĆE DO KRAJA BITI NEIZVJESNO


MILOŠ AĆIMOVIĆ: PRVENSTVO ĆE DO KRAJA BITI NEIZVJESNO


 AMBICIJE SU DA POSTANEM PRVAK SA ZRINJSKIM


Miloš Aćimović, mladi nogometaš Zrinjskog, ima jedinstvenu priču iza sebe. Riječ je o nogometašu sa kojim se 2013. godine sudbina grubo poigrala. Tada je u saobraćajnoj nesreći izgubio oca, a on doživio veoma teške povrede.


Izostanci najvažnijih


To ga nije spriječilo da nastavi juriti svoj san, pa je poslije Leotara iz rodnog Trebinja zaigrao za Zrinjski i omladinske reprezentacije i BiH i Srbije.


Danas se Miloš Aćimović bori za svoje mjesto u prvom timu aktuelnog šampiona Zrinjskog, a svoja nametanja odlično je započeo golovima protiv Slaven Belupa i Hajduka na pripremama.


U Zrinjski ste se vratili nakon isteka posudbe u Austriji i sada se nalazite zajedno sa ekipom na pripremama. Kako teku pripreme i kako ste zadovoljni dosadašnjim tokom istih?


- Pripreme teku dobro. Malo su nas poremetili izostanci naših najvažnijih igrača koji su imali reprezentativne obaveze, ali i dalje imamo vremena da dovedemo stvari na svoje mjesto.


Gol protiv Slaven Belupa je donio vašoj ekipi penale i na kraju osvojeno peto mjesto na Arena kupu. Također, bili ste strijelac protiv Hajduka na Memorijalu “Andrija Janković”. Kako ste zadovoljni svojim nastupima?


- Jeste, imao sam tu sreću da budem strijelac u tim utakmicama, ali sve zasluge idu cijeloj ekipi. Ima stvari sa kojima sam zadovoljan, ali mislim da može još bolje.


Kakva su očekivanja u Zrinjskom pred nastavak Premijer lige BiH?


- Očekivanja za nastavak sezone u Zrinjskom su uvijek ista, a to je osvajanje titule Premijer lige BiH.


Zrinjski je sigurno jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Da li postoji određena doza pritiska na igračima da se dođe do prvog mjesta?


- Kada igrate u klubu koji je konstantno u vrhu fudbala u Bosni i Hercegovini, pritisak je nešto normalno i određena doza postoji, ali to je nešto sa čim se mi, sportisti, naučimo da nosimo.


Koga biste izdvojili kao glavnog favorita za osvajanje Premijer lige?


- Mislim da će prvenstvo do kraja biti neizvjesno i ne mogu sa sigurnošću reći ko je favorit.


Koje su vaše ambicije u nastavku karijere?


- Moje ambicije su prvo da postanemo po treći put prvak BiH sa Zrinjskim, a za dalje ćemo vidjeti.


Da li ste razgovarali sa Sliškovićem oko svoje uloge u ekipi?


- Jesam, naravno, trener Slišković često pojedinačno razgovora sa svim igračima i svako zna svoju ulogu u timu.


Veoma ste mlad igrač i već ste imali iskustvo igranja u inostranstvu. Koja je razlika između austrijske i naše lige?


- Pa, u Austriji je infrastruktura mnogo bolja.


Fudbalski put


Mislim da su tereni u BiH najveći problem našeg nogometa, a talenata očigledno postoji.


Cimirot je preko Sarajeva i PAOK-a stigao do Belgije, a Mihojević je sada u PAOK-u. To su Vaši Trebinjci, nadate li se da i Vi možete njihovim stopama nastaviti karijeru?


- Moje je da radim i šutim, pa ćemo vidjeti gdje će mene fudbalski put odvesti.


Nastupali ste za reprezentacije BiH i Srbije. Ko je Vaš konačni izbor, odnosno da li biste nastupali za BiH ponovo ako biste dobili poziv?


- Pa ako bih dobio poziv, mislim da bih se odazvao, ali pustimo tu temu sada, ima vremena da pričamo o njoj ako do poziva dođe, za kraj je prokomentarisao Aćimović.


Oslobođenje

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?