LEOSTARS TREBINJE NA ZAVRŠNOM TURNIRU DFA LIGE:


LEOSTARS TREBINJE NA ZAVRŠNOM TURNIRU DFA LIGE: Očekuju se još dva predstavnika iz regije Hercegovina 


DFA (Dječija fudbalska asocijacija u BIH) liga za regiju Mostar polako se približava svom kraju. Već smo dobili pobjednike kod tri godišta koji će ovu regiju  predstavljati na završnom turniru u Sarajevu, koji će se održati 14. i 15. travnja. Kod najmlađih godišta, djece rođene 2010. godine i mlađi prošle sedmice  smo dobili pobjednika, a to je ekipa Leostars Givova Spring air iz Trebinja.


U ovoj grupi nalazilo se pet ekipa, a mladi fudbaleri iz Trebinja zauzeli su prvo mjesto osvojivši 22 boda. Leostars je zabilježio samo jednu neriješenu utakmicu uz sve ostale pobjede. Na drugom mjestu našla se ekipa NK Mostar Sport Talent koja je osvojila 18 bodova. Treće mjesto pripalo je NK Međugorju sa osvojenih 8 bodova, koliko je i osvojila četveroplasirana ekipa HŠK Zrinjski. Na petom mjestu kod ovog godišta našla se ekipa HNK Stolac koja je osvojila jedan bod.


Juče je završeno i takmičenje kod godišta 2007. U ovoj grupi se takmičilo sedam ekipa, a prvo mjesto pripalo je ekipi HŠK Zrinjski crveni koja je osvojila 40 bodova. Ekipa Zrinjskog je zabilježila samo jednu neriješenu utakmicu, a u svim ostalim utakmicama slavila je visoke pobjede. Zanimljivo da je ova ekipa prošle godine osvojila prvo mjesto na završnom turniru DFA lige u Sarajevu, tako da će ovaj put imati priliku i odbraniti naslov prvaka od prošle godine.


Drugo mjesto pripalo je ekipi NK Međugorje sa 34 boda. Na trećoj poziciji se našla ekipa HNK Brotnja iz Čitluka sa 22 boda, a na četvrtoj poziciji je ekipa HNK Posušje sa 22 boda. Petu poziciju zauzela je ekipa HŠK Zrinjski plavi sa skupljenih 17 bodova, a šesto mjesto je osvojila ekipa HNK Branitelj sa 15 bodova. Posljednje dvije ekipe su NK Cim sa 14 bodova i ekipa NK GOŠK Dubrave koja je ostala bez bodova.


Kod godišta 2006. slavila je ekipa HNK Sloge iz Ljubuškog koja je skupila 28 bodova. U ovoj grupi takmičilo se 7 ekipa, a Sloga je slavila u 9 utakmica. Jednu utakmicu je odigrala bez pobjednika te zabilježila i dva poraza. Na drugom mjestu našla se ekipa HŠK Zrinjski sa 25 bodova, a treće mjesto zauzela je ekipa NK Međugorje sa 22 boda. Četvrtu poziciju zauzela je ekipa NK Mostar Sport Talent sa 21 bodom, a petu poziciju osvojila je ekipa NK Cim sa 13 bodova. Na posljednjem mjestu našla se ekipa UŠS Fortuna koja nije osovojila ni jedan bod.


Još se imaju odigrati utakmice kod 2008. i 2009. godišta, a ove grupe imaju i najviše ekipa.


Kod 2008. godišta u borbi za prvu poziciju su ekipe UŠS Fortuna koja je odigrala 10 utakmica i osvojila 25 bodova, Leostars Givova Spring Air koji je odigrao 9 utakmica i osvojio 24 boda, HŠK Zrinjski crveni sa odigranih 11 utakmica i skupljenih 24 boda, te ekipa NK Mostar Sport Talent sa odigranih 10 utakmica i 24 boda. Za prvo mjesto je još u igri i ekipa HNK Brotnja koja je odigrala 12 utakmica i skupila 21 bod. U ovoj grupi nalazi se 11 ekipa.


Grupa u kojoj se nalaze dječaci rođeni 2009. godine također broji 11 ekipa. U ovoj grupi ali i na cijelom turniru nalazi se jedina ekipa koja je ubilježila do sada sve pobjede, a to je ekipa HŠK Zrinjski bijeli . Ova ekipa ima stopostotni učinak i teško da će propustiti šansu koja im se pruža, jer su gotovo sve svoje protivnike pobijedili sa visokim rezultatom, a rijetke su ekipe koje se mogu pohvaliti da su postigle golove ovim mladim Plemićima. Takođe, ovi mladi igrači su prošle godine nastupili na završnom turniru DFA lige u Sarajevu i zauzeli 2. mjesto


Na drugom mjestu se nalazi ekipa Leostars Givova Spring Air iz Trebinja koja je skupila 22 boda i jedina je ekipa kod ovog godišta koja bi možda mogla poremetiti planove trenutno prvoplasiranoj ekipi HŠK Zrinjski. Na trećem mjestu se nalazi ekipa HNK Branitelj sa 18 bodova, a četvrta je ekipa HNK Višići sa skupljenih 17 bodova. Na petoj poziciji se nalazi ekipa NK Mostar Sport Talent sa skupljenih 11 bodova, a šesto mjesto drži ekipa UŠS Fortuna sa 9 bodova. HŠK Zrinjski, dječaci koji nastupaju u plavim dresovima nalaze se na sedmoj poziciji, a po četiri boda imaju ekipe NK Cim i UŠI Stari Grad. HNK Stolac ima tri boda, a na posljednjoj poziciji nalazi se ekipa NK Međugorja sa osvojena 2 boda.


HERCEGOVINA.info /SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?