GODIŠNJICA SMRTI SRĐANA ALEKSIĆA


GODIŠNJICA SMRTI SRĐANA ALEKSIĆA


Na gradskom groblju Podgljivlje danas je obilježeno 25 godina od tragične smrti Trebinjca Srđana Aleksića, koji je život izgubio u 27 godini.


Srđanov otac Rade Aleksić rekao je, da ga ovaj dan podsjeća na nedaću, ali i da je ovo dan kada slavimo pobjedu čovjeka.


Ali danas nije vrijeme da žalimo Srđana kao izgubljenog momka, već da slavimo pobjedu čovjeka i da se izdignemo iznad svih sitnih potreba i da budemo ljudi“, rekao je Rade Aleksić.


Djelo Srđana Aleksića, kako je kazao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović  je čin koji se izdigao iznad svega.


„Postoje trenuci kada imamo i žal i tugu, kada možemo da kažemo da ljudska djela ne zastarijevaju, da će se veličati i da će biti trajna obaveza i grada i bilo koje vlasti da obilježavaju na dostojan način uspomene na ljude kakav je bio Srđan“, rekao je gradonačelnik Petrović.


Predstavnici Udruženja antifašista iz Jablanice ovom prilikom poklonili su Radu Aleksiću ploču jablaničkog granita na kome je isklesan lik Srđana Aleksića.


Sekretar Udruženja Ozren Islamović je istakao da će Srđanovo djelo budućim generacijama biti putokaz da na ovim prostorima ima humanosti, ljudskosti i nade.


Srđan  Aleksić je nakon šest dana borbe izgubio bitku za život u trebinjskoj bolnici na Savindan 1993. godine, od posljedica batina koje je zadobio braneći sugrađanina Alena Glavovića.


RT


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?