CIMIROT U STANDARDU: Reprezentativac BiH puni kasu Sarajeva


CIMIROT U STANDARDU: Reprezentativac BiH puni kasu Sarajeva


On je klub iz Soluna zamijenio belgijskim Standardom, gdje je potpisao ugovor na četiri i po godine. Spekuliše se da je transfer vrijedan tri miliona eura.


To znači da će od kompletnog posla profitirati i njegov bivši klub FK Sarajevo. Bordo timu bi trebalo pripasti oko 600.000 eura, jer je prilikom odlaska s Koševa u PAOK u njegov ugovor ugrađena i klauzula da Sarajevu pripada 20 posto od narednog transfera , a njegov bivši klub Leotar na ime FIFA mehanizma solidarnosti trebao bi dobiti oko 75.000 eura.


Podsjetimo, Cimirot je svoju fudbalsku karijeru započeo u omladinskim pogonima FK Leotar iz Trebinja. U julu 2011. godine, Cimirot se pridružuje prvom timu Leotara u kojem ostaje sve do 2013. godine. U dvije godine u dresu Leotara, Cimirot upisuje 48 nastupa i postiže tri gola.


FK SARAJEVO


U julu 2013. godine, Cimirot napušta trebinjski klub i prelazi u FK Sarajevo za neobjavljenu sumu novca. Svoj debi za Sarajevo upisuje u pobijedi 1-0 protiv ekipe AC Libertasa početkom jula 2013. godine u sklopu kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu. U svojoj prvoj sezoni u dresu Sarajeva upisuje 31 nastup, te postaje jedan od standardnih igrača tima sa Koševa. Nakon sjajnih partija u dresu Sarajeva, Cimirot dobiva poziv za nastup u dresu reprezentacije BIH, ali i privlači interes velikih inostranih klubova.


PAOK Saloniki


U augustu 2015. godine, Cimirot za 1,3 miliona eura prelazi u grčki klub PAOK Saloniki. Svoj debi za grčki klub ostvaruje u prvom kolu prvenstva Grčke krajem augusta 2015. godine, kada PAOK remizira sa ekipom Skoda Xanthi rezultatom 0-0. Nakon te utakmice, Cimirot doživljava povredu kuka te zbog toga pauzira sve do decembra 2015. godine. Polovinom februara 2016. godine, Cimirot postiže svoj prvi gol za PAOK protiv ekipe Panathinaikosa u remiju 2-2, u sklopu prvenstva. Svoju prvu sezonu okončava sa jednim postignutim golom na 31 odigranoj utakmici u svim takmičenjima.


REPREZENTACIJA


Cimirot je odigrao ukupno sedam utakmica za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nakon sjajnih partija u dresu Sarajeva, Cimirot biva pozvan da nastupi za seniorski tim BIH. Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 4. septembra 2014. godine na utakmici protiv selekcije Lihtenštajna.


Tokom 2015. godine, Cimirot nije dobivao priliku da nastupa za BIH, ali ga je selektor Mehmed Baždarević pozvao da nastupi u kvalifikacijama za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018 protiv selekcije Estonije u septembru 2016. Godine


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?