NOSILAC BOGOJAVLJENSKOG KRSTA U TREBINJU NIKOLA LJEŠKOVIĆ


NOSILAC BOGOJAVLJENSKOG KRSTA U TREBINJU NIKOLA LJEŠKOVIĆ


OSJEĆAJ SJAJNIJI OD SVIH MEDALJA 


Nosilac bogojavljenskog krsta koji je episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije bacio u osveštanu rijeku Trebišnjicu, ove je godine Nikola Lješković (25) kome je ovo drugi put da pobjeđuje u bogojavljenskom plivanju, a deveto po redu plivanje za osveštanim krstom.


„Osjećaj se ne može opisati riječima, jednostanvo je sjajno, sjajnije od svih mojih medalja koje sam kao član Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“ do sada osvajao“, rekao je okupljenim novinarima Nikola koji tvrdi da će i ubuduće, dok god to bude mogao, nastaviti plivati za bogojavljenskim krstom.


Među pedesetak plivača za bogojavljenskim krstom jedina žena je bila tridesetogodišnja karatistkinja iz Trebinja Dragica Drapić koja kaže da se dugo bavila mišlju da učestvuje u ovom plivanju, ali je čekala pogodan momenat.


„Moj brat odavno pliva za bogojavljenskim krstom, već godinama, ali ove godine on neće učestvovati, pa se meni učinilo da je ovo baš taj pravi momenat da plivam umjesto njega“, kaže Dragica.  


Najstariji učesnik plivanja za bogojavljenskim krstom je i ove godine Dragan Bodiroga (61) koji na ovoj manifestaciji učestvuje od 2012. godine, pa je jednom i bolestan plivao u hladnoj Trebišnjici.


„Ja sam vjernik i ovdje me dovodi isključivo ljubav prema bogu, jer mi je jedino važno da preplivam rijeku. Znam da se ne mogu takmičiti sa ovim momcima koji su mlađi od mene po 40 ili više godina, ali mi je cilj samo da doplivam do druge obale“, kazao je Dragan.


Najmlađi na ovogodišnjem bogojavljenskom plivanju bio je Dimitrije Škrivan koji ima samo 13 godina i koji ove godine pliva po drugi put, jer je plivao i prošle godine, ali je ovo tek početak, a pred njim su još brojne godine učešća na ovoj manifestaciji koju, kako kaže, neće propuštati.


„I prošle sam godine bio najmlađi plivač, a osjećaj je i ove kao i prošle godine bio izvanredan. Važno je da nisam doplivao zadnji“, rekao je Dimitrije.


Prije plivanja za Bogojavljenski krst na kome je ove godine učestvovalo oko 50 plivača, u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju je vladika Grigorije, uz sasluženje sveštenstva, služio Svetu arhijerejsku liturgiju, poručivši da je i “život u Crkvi jedno preplivavanje rijeke sa obale na obalu”. 


Ove je godine plivanje za bogojavljenskim krstom po prvi put organizovano i na Bilećkom jezeru, a plivalo se i u Mostaru, na Neretvi…


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?