VOZAČU GATAČKE HITNE POMOĆI UKRAO JAKNU, PA TRAŽIO OTKUP ZA NJU


VOZAČU GATAČKE HITNE POMOĆI UKRAO JAKNU, PA TRAŽIO OTKUP ZA NJU


Fočanska policija uhapsila je jučer P. A. iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa, saopšteno je iz PU Foča.


Njega su policajci uhvatili u zasjedi koju su mu postavili, nakon što je 12. decembra iz sanitetskog vozila Doma zdravlja Gacko ukrao jaknu–uniformu vozača saniteta, u kojoj su se nalazili njegovi lični dokumenti.


Potom ga je jučer nazvao telefonom i tražio mu otkup ukradene jakne sa dokumentima, nakon čega se vozač obratio policiji i prijavio im slučaj.


- Uspješno izvedenom operativno taktičkom mjerom i radnjom zasjeda policijski službenici Policijske uprave Foča su uhapsili P. A. kod kojeg su i pronašli ukradena dokumenta vozača saniteta D. R. iz Gacka.


O događaju je obavješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se usmeno saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokazivanju i kompletiranju predmeta u vezi krivičnog djela krađe, nakon čega će protiv P. A. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz policije.


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?