OKRUŽNI SUD TREBINJE: ZAVRŠNE RIJEČI NA SUĐENJU NEMANJI ILIĆI


OKRUŽNI SUD TREBINJE: ZAVRŠNE RIJEČI NA SUĐENJU NEMANJI ILIĆI 


TUŽILAŠTVO OČEKUJE NAJSTROŽU KAZNU 


Bilećanin Nemanja Ilić (34), optužen da je 14. jula 2015. godine iz svoga pištolja marke Glok ubio svoga sugrađanina Marka Bajovića (1986), a teško ranio njegovog brata Miloša (33) učinio je to sa umišljajem.


Ovo je na završnoj riječi suđenja Iliću za ubistvo i ubistvo u pokušaju dvojice braće Bajovića iznio okružni tužilac iz Trebinja Žarko Milić koji je, rezimirajući sva svjedočenja očevidaca, članova porodice, vještaka, istakao da su izneseni neosporni dokazi o najstrožijoj kazni koju očekuje u petak, kada bude izricanje konačne presude.


„Ustanovljeno je da je kobne noći Ilić konzumirao alkohol i da je bio u stanju srednjeg pijanstva, sa 1,92 promila alkohola, navedeno je i da je te noći pucao iz straha, ali je vještačenjem utvrđeno i to da nije imao duševnih poremećaja, a Miloš koji je bio teško ranjen i njihova majka Ruža traže samo najstrožu kaznu“, naveo je Milić.


On je od suda zatražio da se od Ilića naplate i sudski troškovi u visini od 2.600 maraka.


Ilićeva odbrana, advokat iz Trebinja Mira Vučinić i advokat iz Istočnog Sarajeva Dragiša Jokić, međutim, smatraju da je nesporno da se dogodilo ubistvo, ali tvrde da se sve to desilo u samoodbrani i da su iskazi saslušanih svjedoka, od čega su zbog ponovljenog suđenja neki saslušavani i dva puta, puni kontradiktornosti.


Advokatica Vučinić tvrdi da je i sam Miloš Bajović imao niz kontradiktornosti u iskazima pred sudskim vijećem, te da je sebe i svoje društvo pokušao predočiti u što ljepšem svjetlu, a Ilića u što negativnijem.


Oni su tvrdili da se pojednim svjedocima ne može vjerovati jer su jednom prilikom davali jedne iskaze, a drugi put sasvim različite.


Sam Ilić se ni ovoga puta nije oglašavao, osim što je kazao da se slaže sa svojim advokatima.


Sudsko vijeće Okružnog suda u Trebinju kojim predsjedava sudija Duško Popić će odluku o visini kazne donijeti u petak, 15. decembra ... 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?