Direktor „Vodovoda“ Spasoje Radović: USKORO IZGRADNJA „BAJPASA“ za alternativno vodosnabdijavanje


Direktor „Vodovoda“ Spasoje Radović: USKORO IZGRADNJA „BAJPASA“ za alternativno vodosnabdijavanje


Trebinje je već četvrti put u posljednjih sedam dana ostalo bez vodosnabdijevanja zbog pucanja glavnog transportnog cjevovoda koji povezuje izvorište Vrelo oko sa rezeroarom u Kršu.


Direktor trebinjskog „Vodovoda“ Spasoje Radović za Radio Trebinje kaže je glavni cjevovod za transport vode sa izvorišta izgrađen davne 1974. godine, te da je uzrok havarije vjerovatno zamor materijal, ali i nasipi šuta koji su naknadno nastajali na njegovoj trasi i dodatno vrše pritisak na cijevi.


„Juče su dvije mašine radile na otkopavanju od 8 do 15 časova samo da bi došli do havarisanog dijela cjevovoda. Ogroman je pritisak na cijevi koje jedostavno ne mogu da izdrže“, napominje Radović za Radio Trebinje.


On ističe da je jedino rješenje generalna rekonstrukcija cjevovoda, koja nije izvodljiva dok se ne obezbijedi alternativno vodosnabdijevanje – izgradnjom vodovodne infrastrukture od izvorišta do grada lijevom obalom Trebišnjice.


„Projekat je već završen i radiće se vrlo brzo transportni cjevovod lijevom obalom Trebišnjice kroz projekat rekostrukcije vodovodnog sistema. U situacijama kada dođe do pucanja glavne trasportne cijevi – imaćemo snabdijevanje ‘bajpasom’ sa druge strane rijeke“, kaže Radović, dodajući da bi tender za izvođača trebalo da bude raspisan za mjesec dana.


Radović je uputio i izvinjenje potrošačima ističući da službe „Vodovoda“ ulažu maksimalne napore na otklanjanju havarija i normalizaciji vodosnabdijevanja.


„Na žalost, na ovakve situacije ne možemo da utičemo. Radnici ‘Vodovoda’ zaista daju svoj maksimum. Radi se neprikidno, juče po veoma hladnom i kišovitom vremenu. I zaista iskusni ljudi su angažovani na ovim poslovima“, ističe Radović za Radio Trebinje.


RT

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?