HERCEGOVAČKA SPECIJALNA BRIGADA PONOVO U STROJU


HERCEGOVAČKA SPECIJALNA BRIGADA PONOVO U STROJU 


Veterani Trećeg odreda specijalne brigade policije – Hercegovina danas su svečanom akademijom, parastosom i polaganjem cvijeća na Spomenik palim pripadnicima MUP-a RS, obilježili 25 godina od osnivanja ovog odreda. 


Predsjednik Udruženja vetetrana Trećeg odreda specijalne brigade policije – Hercegovina Dejan Bodiroga, podsjetio je na ratni put ove brigade koja je vojevala u Trebinju, Mostaru, Rudom, Čajniču, Višegradu, Sarajevu, Foči, Goraždu, Rogoju, Treskavici, Igmanu, Bjelašnici, Olovu, Borcima, Zijemljima, Majevici, Ozrenu, a na nekim od ovih lokaliteta borili su se i po više puta, gdje su mnogi ostavljali i svoje živote, kako bi njihov narod živio u miru.


„Uvijek smo se vraćali kao pobjednici, ali smo neke bitke, nažalost, izgubili poslije rata, kao što su raznorazni sudovi koji sude i presuđuju po samo njima znanoj pravdi. Danas kad se pojedinci utrkuju ko će ubirati poene na tim presudama, poručujemo im da bi mnogo bolje bilo da se sistematski pomogne njima i njihovim porodicama“, istakao je Bodiroga, naglasivši da se sa ovoga skupa šalje poruka da nijedan rat ne donosi dobro.


Akademiji je prisustvovao i predsjednik Boračke organizacije RS, general Milomir Savčić koji je, nakon što je odao dužnu poštu svim pripadnicima ovoga odreda, ali i svim palim srpskim borcima, naglasio da su mnogi koji su imali sreću da prežive danas u nezavidnoj situaciji.


On je istakao da mnogi nekadašnji srpski borci i danas vode svojevrsnu borbu za pravdu, slobodu i istinu, poput prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i mnogih osuđenih Srba, pozivajući da se Srbi ujedine barem po pitanju dokazivanja prave istine o onome što je dešavalo u proteklom ratu.


  „Moramo izraziti svoje nezadovoljstvo i kada je riječ o položaju demobilisnih boraca koji su bez zaposlenja, koji su navršili 65 godina starosti, a nemaju 15 godina osiguranja, a to je ono čemu mi posvećujemo pažnju“, naglasio je Savčić.


General major Goran Sarić koji je bio komandant Specijalne brigade MUP-a RS je u svom svečanm obraćanju naglasio da se svi najprije trebaju sjećati svih poginulih boraca Vojske RS i sjećati ih se sa dubokim poštovanjem, ali se sjećati i Samuraja, Belog i svih onih Hercegovaca iz ove brigade koji, kako je kazao, gdje god su se pojavili davali su moral i vojsci i lokalnom stanovništvu.


„Ja sam znao da će svi oni izvršiti sve zadatek po svaku cijenu, zbog čega ih i danas cijene i poštuju njihovi drugovi iz svih ostalih odreda - iz Prijedora, Banjaluke, Doboja i svi oni su danas prisustvovali obilježavanju godišnjice formiranja ovog odreda u Trebinju“, istakao je general Sarić.   


Cvijeće na Spomeniku poginulim pripadnicima MUP-a RS su, osim predstavnika odreda Specijalne brigade RS iz svih krajeva Srpske, Borgačke organizacije RS i njenih ogranaka u Hercegovini, te Udruženja „Nasljeđe“, položili i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, kao i načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa....


 SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?