RAZBIJEN PROZOR NA OSMAN PAŠINOJ DŽAMIJI


RAZBIJEN PROZOR NA OSMAN PAŠINOJ DŽAMIJI


Na trebinjskoj Osman pašinoj džamiji je u srijedu u prijepodnevnim časovima razbijen prozor, a policija je nakon obavljenog uviđaja nastavila rad na rasvjetljavanju ovog slučaja.


Trebinjski imam Sadmir Mustafić je istakao da mu je žao svake osobe koja ima dostojanstva i hrabrosti da udari na vjerski objekat, jer su vjerski objekti za sve vjernike život, nada i vjera u opstojnost, te dodao da od policije očekuje da procijene o kakvom se slučaju radi.


„Policija je uzela materijalne dokaze, a prozor je vjerovatno s puta razbijen“, tvrdi efendija Mustafić koji je novinarima pokazao kamene ostatke kojim su razbijena dva stakla na duplom prozorskom oknu, ali nije bilo dijelova koji su ušli u unutrašnjost objekta. 


Podršku imamu je pružio i pravoslavni sveštenik i član Međureligijskog odbora Dražen Tupanjanin koji je istakao da je Trebinje grad dobrih i mirnih ljudi.


„Zbog toga je kamen bačen na trebinjsku džamiju, u stvari, kamen bačen na svakog dobronamjernog građanina ovog grada, a takva je, vjerujem, velika većina“, rekao je Tupanjanin.


Podršku su dali i predstavnici 15 odbora međureligijskog vijeća BiH koji su u Trebinje stigli u srijedu radi zajedničkog sastanka... 


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?