NEVRIJEME U NIKŠIĆU: "Stajala je na pragu kuće, udar groma je odbacio unutra, bila je bez svijesti"


NEVRIJEME U NIKŠIĆU: "Stajala je na pragu kuće, udar groma je odbacio unutra, bila je bez svijesti"


U nevremenu koje je u ponedjeljak zahvatilo selo Miljanići u mjesnoj zajednici Velimlje, oko 60 kilometara od Nikšića, oštećene su kuće i objekti dva domaćinstva, a stradalo je i više grla stoke.


Na imanju Marka Ognjenovića grom je udario oko 30 metara od kuće i izbacio veliku količinu kamena i zemlje koji su pali na krov i polomili ga, a sagorele su elektroinstalacije i popucali zidovi.


Prema riječima Ognjenovića, od udara groma popucali su i pomoćni objekti, u kojima su stradale dvije svinje.


Tek smo počeli da se bavimo poljoprivredom i materijalna šteta je velika, ali srećan sam što nije stradala moja porodica, supruga i petogodišnji sin“, rekao je Ognjenović.


On je kazao da su im komšije pomogle i privremeno zaštitile popucali krov od lesonita i tako zaustavili dalje prokišnjavanje.


Nevrijeme je pričinilo materijalnu štetu i na objektima obližnjeg domaćinstva Novaka Ognjenovića, gdje je od udara groma stradala krava.


„Kada je zagrmjelo, supruga je stajala na pragu kuće. Jak udar odbacio je unutra i bila je u nesvjesnom stanju“, rekao je Ognjenović.


On je istakao da takvu grmljavinu i nevrijeme nije upamtio za 76 godina života.


Ognjenovići su pozvali nadležne da utvrde štetu i sjutra očekuju dolazak komisija u to selo, čiji jedan dio od sinoć nema struje.


Mina/antenam.net

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?