MARKO PAVIĆ U HERCEGOVINI


MARKO PAVIĆ U HERCEGOVINI


DNS DA NASTAVI UZLAZNU PUTANJU


Cilj DNS-a Hercegovine je da nastave uzlaznu putanju i na predstojećim Opštim izborima da dobiju jednog poslanika direktno, ali da ostane nešto glasova i za kompenzaciju, zaključeno je na sastanku Regionalnog odbora DNS-a u Trebinju, kome je prisustvovao i predsjednik stranke Marko Pavić.


„Ciljevi DNS-a na republičkom nivou su preko 100.000 glasova, što bi bilo povećanje rezultata sa lokalnih izbora za 15%, da imamo preko 12 poslanika i da budemo nezaobilazan faktor u formiranju vlasti u RS, gdje za cilj imamo i kandidaturu našeg predstavnika za člana Predsjedništva ili predsjednika Republike Srpske, što bi podržali naši partneri“, objasnio je nakon sastanka Pavić, iako, kako kaže, o tome nisu razgovarali sa partnerima, sa kojim, tvrdi on, nisu istomišljenici, ali su pouzdani koalicioni partneri.


Govoreći o vlasti na republičkom i na navou BiH, Pavić je istakao da sve stranke učestvuju u vlasti, iako se vlast na republičkom nivou ne može tretirati kao isključivo odgovoran faktor, a sa nivoa BiH pokušavati da se spriječi sve ono što može doprinijeti razvoju Republike Srpske, pa dolazi do, kako kaže, pokušaja prenošenja haosa sa nivoa BiH u Republiku Srpsku.


„Nisam ja tu mislio samo na Savez za promjene, jer to Stranci demokratske akcije odgovara više nego Savezu, odnosno, mislio sam na snage koje učestvuju u vlasti, a ne mogu je vršiti“, precizirao je Pavić. 


Napomenuvši da razumije nervozu opozicije koja zna kakve su rezultate imali na lokalnom nivou, zbog čega prije izbora žele u pometnji postići rezultate, Pavić tvrdi da se DNS zalaže samo za dijalog i demokratske izbore, jer je to jedini način za formiranje i smjenu vlasti, dok pištaljke, ulica i sve ostalo ne mogu biti faktori za smjenu vlasti i za dobijanje vlasti.


On je istakao zadovoljstvo zbog podrobnog izlaganja svojih hercegovačkih kolega o stanju u Elektroprivredi RS, te šumarstvu i poljoprivredi, gdje je istaknuta njihova briga da se tu postignu još bolji rezultati i zapošljava što više ljudi, što je i cilj DNS-a.


Govoreći o činjenici da DNS nije potpisao prijedlog da se na dnevni red Narodne skupštine stavi Rezolucija o vojnoj neutalnosti Srpske, iako su poslije glasali za nju,  Pavić je podsjetio da su oni i ranije bili protiv Rezolucije o putu u NATO, ali ih nisu slušali, te naglasio da su u DNS-u odlučni da se svrstavaju jedino u vojne saveze sa Srbijom.


Zbog toga što ne žele donositi rezolucije koje poslije povlače, Pavić kaže da bi u DNS-u  radije prihvatili i da se odluka o referendumu za Sud i Tužilaštvo provede onako kako je odlučila Skupština, nego da se povlači. 


Upitan da prokomentariše njegov odnos sa gospodinom Nedeljkom Čubrilovićem koji, prema glasinama, nije najbolji, Pavić je kazao da to već pripada sferi trača i da imaju jako korektan odnos, u kome je on i nedavno u unutarstranačkim odnosima Čubrilovića predložio za svoga zamjenika.


Spomenko Stojanović, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Hercegovine je ovom prilikom potvrdio da u LJubinju postoje nesuglasice DNS-a i partnera oko imenovanja pojedinih direktora lokalnih ustanova i preduzeća, ali da se stanje uskoro treba stabilizovati.


U večernjim satima su na Regionalnom odboru DNS-a izabrani novi funkcioneri stranke u ovom dijelu Republike Srpske, gdje su na istim mjestima ponovo izabrani Spomenko Stojanović – predsjednik, Slavko Dangubić – potpredsjednik i Maja Vuković – sekretar...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?