NACRT STRATEGIJE RAZVOJA TREBINJA


NACRT STRATEGIJE RAZVOJA TREBINJA


Cilj Strategije razvoja Trebinja u narednih deset godina, odnosno, od 2018. do 2027. Odnosiće se na razvoj privrede, jer je privredna ključna tačka stabilnog života svakog društva.


Ovo je osnovni zaključak donesen nakon sinošnje javne rasprave u Velikoj sali Gradske uprave, gdje je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić iznio predstavnicima  mjesnih zajednica, preduzeća, nevladinih organizacija, udruženja građana i svim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima Nacrt strategije razvoja Trebinja od 2018. do 2027.  


Ekonomski strateški cilj odnosi se na privlačenje investicija i povećanje zaposlenosti u privredi, posebno u prerađivačkoj industriji, aktuelnim strateškim granama – poljoprivredi i turizmu, a u budućnosti i u kreativnoj industriji“, istakao je Ćurić.


Kaže da će društveni razvoj biti usmjeren na podizanje kvaliteta svih javnih usluga,  uz visok nivo socijalne osjetljivosti, čime bi Trebinje razvijalo sadržajan a svima dostupan društveni život, dok se treći strateški cilj odnosi na prioritete u očuvanju životne sredine – kroz povećanje energetske efikasnosti, kvalitetniji odnos prema čistoći i odlaganju otpada, te efikasniju zaštitu od požara i poplava


Ćuje podsjetio da je ovo veoma bitan dokument za Trebinje koji se planira jednom u 10 godina, s tim što se detaljan plan strategije ipak radi na tri godine, a period od treće do 10 godine je okviran i on se može mijenjati.


Nacrt strategije razvoja Trebinja od 2018. do 2027. godine dostupan je svim zainteresovanim subjektima putem gradskog sajta www.trebinje.rs.ba ili direktno u Odjeljenju za privredu, Služba za lokalni ekonomski razvoj, investicije i energetsku efikasnost, mjesnim zajednicama, kao i u Centru za usluge građanima (na šalteru za informacije), svakim radnim danom u periodu trajanja javne rasprave, do kraja mjeseca.


Zainteresovani mogu dostaviti i svoje prijedloge, sugestije i mišljenja i putem faksa 059/260-402, e-mail: privreda@trebinje.rs.ba ili direktno u Odjeljenje za privredu i kancelarijama mjesnih zajednica.


Nakon svega, konačni Nacrt strategije biće dostavljen Skupštini Grada Trebinja na usvajanje...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?