EPRS NEMA KORISTI OD POVEĆANIH RAČUNA ZA STRUJU


EPRS NEMA KORISTI OD POVEĆANIH RAČUNA ZA STRUJU


Elektroprivreda Republike Srpske i njena zavisna preduzeća nisu podnijeli nijedan zahtjev za povećanje električne energije, pa se, kako je saopšteno iz ove kompanije,  uvećani računi od 0,7 odsto od Nove godine neće odnositi na povećanje cijena struje.


Iako će računi od 1. januara  biti uvećani zbog povećanih naknada za obnovljive izvore sa ovogodišnjih 00,0044 KM po utrošenom kilovatu na 0,0053 KM, u Elektroprivredi RS demantuju da to ima veze sa poskupljenjem struje, jer nijedno zavisno preduzeće u  njihovom suistemu nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku RS za promjenom cijene.


„Elektroprivreda Republike Srpske je društveno odgovorna kompanija koja neće dozvoliti još jedan udar na džepove građana Republike Srpske u narednom periodu“, saopšteno je u ovoj kompaniji gdje kažu da je poskupljenje od 0,7 odsto u stvari posebna naknada za obnovljive izvore električne energije i da to nema veze sa njihovim prihodima.  


U Službi za informisanje EPRS je objašnjeno da su, u skladu sa  direktivama Evropske Unije,  BiH i Republika Srpska preuzele obavezu uvećanja  udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora, pa se radi o namjenskim sredstvima putem kojih se vrši plaćanje u sistemu podsticaja. 


Oni dalje navode da je prosječna cijena električne energije  za domaćinstva po kilovat času u proteklih šest mjeseci iznosila je 13,1  feninga što je jedna od najjeftinijih cijena električne energije u regionu i Evropi.  


Iz Elektroprivrede Republike Srpske poručuju da će oni biti najjeftiniji ponuđač i siguran snabdijevač svih svojih kupaca...


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?