BILEĆKI „TRENDTEKS“ PONOVO POKRENUO PROIZVODNJU


BILEĆKI „TRENDTEKS“ PONOVO POKRENUO PROIZVODNJU


Bilećki “Trendteks” danas je ponovo pokrenuo proizvodnju, a na posao se vratio samo dio radnika, njih pedesetak. 


Prema nezvaničnim informacijama, od nekadašnjih 90 radnika u proizvodnji jutros je vraćena polovina njih koji su ponovo za svojim mašinama nakon potpune obustave proizvodnje i otpuštanja dijela radnika u avgustu.


Nezadovoljne postupcima poslodavca, sa otpuštenim radnicama su se solidarisale i njihove druge kolegice i na kraju dobile otkaze, ali je još nepoznato koji su radnici vraćeni na posao i pod kojim uslovima.


Novinari nisu dobili dozvolu ni za ulazak u poslovne pogone „Trendteksa“, što se za Opštinu Bileća i njenog načelnika nikada nije moglo reći, pa je prvi čovjek ove opštine ponovo spremno stao pred kamere.


S obzirom na to da je Vlada RS objekat izdala privatnoj firmi, ruke opštinskog rukovodstva su, nažalost, vezane, iako je Aleksić u nekoliko navrata pružao pomoć i davao podršku opstanku tekstilne industrije u Bileći.


„Mi smo u početku pomagali ovom sektoru privrede, ali su mi sada ruke vezane, jer ko sam ja i moji saradnici da se miješamo privatnom poslodavcu u posao“, kaže Aleksić.


Još se ne zna da li će ostale radnice i koliko njih biti pozvane na posao...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?