UJUTRO ZAPALIO RESTORAN I POKRAO KAFIĆ, POPODNE GA POLICIJA UHAPSILA


TREBINJSKA POLICIJA RIJEŠILA KRAĐU I PALJEVINU


UJUTRO ZAPALIO RESTORAN I POKRAO KAFIĆ, POPODNE GA POLICIJA UHAPSILA 


Nakon što je u utorak ujutro u Trebinju zapaljen restoran „Dionis“ i pokraden kafić „Tvins“, već u večernjim časovima trebinjska policija je razotkrila oba djela, a počinilac je Trebinjac Slavenko Redžo (31).


On će, kako je na vanrednoj pres konferenciji objasnio načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, odgovarati za dva krivična djela, paljevina i teška krađa, a od ranije je poznat policiji jer je već bio osumnjičen da je 5. septembra ove godine namjerno  zapalio svome stricu štalu u naselju Police.


Nakon paljevine oko 3 sata iza pola noći u Restoranu „Dionis“ i provale u ugostiteljski objekat „Tvins“ oko 7 časova, operativnim radom su policijski službenici PS Trebinje došli do saznanja da su otuđeni predmeti iz navedene krađe sakriveni u jednom objektu u Starom gradu u Trebinju, a radi se o LCD televizoru i risiveru za Total televiziju, a u jednom ugostiteljskom objektu je pronađen i novčanik koji je ovom prilikom ukraden, da bi nakon svega policija došla do saznanja i o izvršiocu koga smo locirali na području Višegrada, gdje je u saradnji sa tamošnjom policijom lišen slobode“, objasnio je Laketa.


On je rekao da je i prilikom lišenja slobode pronađen jedan dio ukradenih predmeta, te da je on od ranije poznat policiji po izvršenjima više krivičnih djela teške krađe, krađe, paljevine i lažnog prijavljivanja krivičnog djela, pa je predat Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje.


Redžo je policiji u svom iskazu datom policiji rekao da je prije dvije godine imao sukob sa vlasnikom „Dionisa“ kada su navodno imali saobraćajnu nesreću, te da je zbog toga sada zapalio njegov restoran.   


Laketa je podsjetio je da su trebinjski policajci rasvijetlili tri teške krađe koje je počinio Bošković i to najprije početkom juna kada je pokrao metalni sef u crkvi trebinjskog sela Konjsko i ukrao 250 KM i nadzornu kameru, drugi put je 9. jula na parkingu Petropavlovog manastira provalio u automobil i ukrao novčanik sa takođe 250 maraka, da bi treći put sa istog parkinga 24. 9. ove godine iz jednog vozila ukrao mobilni telefon.  


Bošković je 2.10. ove godine lišen slobode, priznao je u potpunosti izvršenja ovih krivičnih djela, a kod njega su i pronađeni ukradeni predmeti.


Laketa je ovom prilikom pohvalio načelnike Sekora policije Sinišu Laketu i Krim policije Bojana Dabića, kao i Policijsku stanicu Trebinje koji su radom na terenu vrlo brzo došli do ovog, ali i do izvršioca nekoliko pljački vezanih za vjerske objekte u Trebinju koje je počinio Rade Bošković (35) takođe iz Trebinja...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?