TRADICIONALNIM DRUŽENJEM LOVACA OTVORENA LOVNA SEZONA U NEVESINJU


TRADICIONALNIM DRUŽENJEM LOVACA OTVORENA LOVNA SEZONA U NEVESINJU


Tradicionalnim druženjem nevesinjskih lovaca i njihovih prijatelja na lokalitetu Bakovih brda danas je ozvaničen početak ovogodišnje lovne sezone. Druženje je proteklo u lijepoj atmosferi uz nezaobilazne lovačke specijalitete.


Prvi dan lova počeo je okupljanjem članova Lovačkog udruženja „Srndać“ kod Lovačkog doma u Nevesinju. Nakon toga, oko 200 lovaca izašlo je na područje Nevesinjskog polja i poslije samo  nekoliko časova odstrijeljeno je pet divljih svinja. Nišanske sprave najbolje su podesili  Milan Ristić, Zoran Lojpur, Tedi Čavar, Milija Vujović i Andrej Radulović.


Uslijedilo je potom  slikanje sa trofejima i na kraju zajednički ručak. Lijep jesenji dan i bogat ulov dodatno su razgalili nevesinjske lovce. Puni utisaka bili su i njihovi prijatelji iz Gacka, Mostara, Čapljine, Bileće i Berkovića.


Predsjednik LU „Srndać“ LJubiša Popović kaže da trenutno imaju sedam aktivnih sekcija sa 180 registrovanih članova sa primarnim zadatkom da zaštite divljač i promovišu prirodne resurse  ovih priostora. Popović naglašava da će njihova pažnja u narednom periodu biti usmjerena na smanjenje krivolova i  uspostavljanje komercijalnog lova.


Radio Nevesinje 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?