SKUPŠTINA GRADA:TREBINJSKI ODBORNICI ZA NOVE INVESTICIJE


SKUPŠTINA GRADA:TREBINJSKI ODBORNICI ZA NOVE INVESTICIJE


Grad Trebinje će u ovoj godini realizovati duplo više kapitalnih investicija nego je to bilo u prethodnoj godini, odnosno, kako je na sjednici Skupštine Grada u razmatranju kapitalnih investicija pojasnio gradonačelnik Luka Petrović, iznosiće 6 miliona i 60.000 maraka.


„Ova realizacija se odnosi samo na investicije gradske uprave i one će, u stvari za godinu ipo dana biti na onom nivou koji je ostvaren u protekle četiri godine, jer je samo u prethodnoj godini realizovan plan investicija na 3 miliona i 270.000 maraka, ali je to bila izborna godina u kojoj se ulagalo puno više, pa se ta ista realizacija u prethodnim godinama kretala uglavnom u manjem obimu“, rekao je Petrović.


On, međutim, kaže da će u planu srednjoročnih investicija u narednih pet godina koji je usvojen na ovoj sjednici, naglasio da će u tom periodu biti najveći budžeti za investicije u istoriji grada Trebinja, o čemu već slikovito govore podaci da se u ovom gradu sve više traži građevinska radna struka.


U tome simislu će se, kako kaže, realizovati i Nacrt strategije razvoja grada Trebinja od 2018 do 2027. sa ciljem tolikog razvoja ove sredine da se u njoj udvostruči i broj stanovnika, u čemu će Gradska uprava nastojati da realizuje sve zacrtane programe, počev od materijalne podrške novosklopljenim brakovima, preko podrške materinstvu, djeci i uopšte porodici, pa do svih drugih kategorija.


„Mišljenja smo da su povećani i direktni i indirektni prihodi, što smo naveli u usvojenoj odluci o usvajanju budžeta u prvih šest mjeseci ove godine, jer smo veliku pažnju posvetili komunalnim naknadama i taksama, odnosno, redovnoj naplati i povećanjima tamo gdje je to moguće, pa smo povećali prihode poput parking servisa, odnosno, parking službe, tako da smo i na osnovu ovih poboljšanja materijalnog stanja mogli ostvariti zacrtanih 16 programa kojim se subvencioniše prvenstveno porodica, a zatim se svakako poboljšava i cjelokupan život u Trebinju“, objasnio je dalje gradonačelnik Petrović.


On je, pored pronatalitetne politike, istakao i programe koji se provode kroz Agrarni fond, u okviru koga trebinjski poljoprivrednici ostvaruju različite subvencije i proširuju se obradive površine na teritoriji ovog grada...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?