MJEŠTANI TREBINJSKOG SELA TULJE POČASTILI VATROGASCE


MJEŠTANI TREBINJSKOG SELA TULJE POČASTILI VATROGASCE


SVEČANOST U ZNAK ZAHVALNOSTI ŠTO SU IM SPASILI KUĆE


Mještani sela Tulje u Popovom Polju priredili su za pripadnike  Teritorijane vatrogasne jedinice Trebinje , Civilne zaštite ovoga grada i Jedinice Hidroelektrana na Trebišnjici malu svečanost u znak zahvalnosti što su u velikom šumskom požaru početkom avgusta spasili njihovo selo. 


U opasnosti je ljetos bilo preko 45 sela i sve su odbranili ovi hrabri ljudi, ne štedeći sebe i dovodeći često u pitanje i svoj život, zbog čega smo se mi odlučili da im priredimo i skromnu zakusku, kako bi im se makar i simbolično odužili”, rekao je Vaso Kolak iz sela Tulje koji je i predsjednik Udruženja za vodosnabdijevanje i obnovu sela Tulje.


Prisjetivši se da je u jednom momentu vatra bila opasala cijelo selo, ali da su vatrogasci dali sve od sebe da ne izgori nijedna kuća, a slična situacija je bila i u selu Žakovu i brojnim selima regije Popovo Polje.


Tripo Ćuk, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje je, kaže, bio prijatno iznenađen kada su mu se javili mještani Tulja da će doći i počastiti ih zakuskom u znak zahvalnosti za sve što su proteklog ljeta učinili za njih.


“Mi smo samo radili svoj posao, a mještani sela Popovog Polja su takođe bili sa nama, pa su nas oni koji žive u ovim selima čašćavali i na njihovim kućnim pragovima, ali su iz Tulja odlučili da nam se zahvale i na ovaj način”, kaže skromno Ćuk.


Priznaje da je bilo teško u tri ljetna mjeseca kada su danonoćno bdjeli na požarištima, bez ijednog slobodnog dana i nijedan od njih se nije požalio da je teško, svjesni da se moraju odbraniti kuće i sve su odbranjene.


Vatrogasac Miroslav Vukasović je takođe bio izeneađen, kako se našalio, da je neko pozvao vatrogasce po oblačnom vremenu, ali je pozdravio sve dobrovoljce koji su sa vatrogascima danonoćno bdjeli na požarištima…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?