EKOLOŠKI AKCIONI PLANOVI U SVIM KRAJEVIMA SRPSKE


EKOLOŠKI AKCIONI PLANOVI U SVIM KRAJEVIMA SRPSKE


Lokalne zajednice Republike Srpske će uskoro imati ekološke akcione planove LEAP, document kojim će svaka od njih posebno registrovati svoje resurse i kvalifikacije stanja ovih životnih zajednica.


Prvi u nizu sastatanaka za izradu ovih dokumenata održan je u Trebinju, gdje su definisani načini izrade dokumenata i naročito apostrofirani načini poboljšanja ekoloških uslova u ovom gradu.


Dokument će izraditi Naučno-istraživački institut za ekologiju, zaštitu na radu i zaštitu od požara – UNIS Istočno Sarajevo na osnovu podataka prikupljenih na terenu.


U izradi strateški važnog dokumenta bitna je saradnja građana i institucija, kako bi se zajednički identifikovali problemi koji ugrožavaju životnu sredinu i na osnovu toga uradio akcioni plan koji bi nakon šest godina dao pozitivan rezultat”, objasnio je Bogdan Klačar, predstavnik Instituta


U izradi dokumenata će u svim lokalnim zajednicama učestvovati različiti privredni i drugi subjekti, institucije, udruženja građana, predstavnici mjesnih zajednica, kao i lokalne zajednice, ali i Vlade RS.


Cilj je ekološki održiv razvoj, odnosno da se prirodni resursi koriste samo u onoj mjeri u kojoj su obnovljivi i sve što se ubuduće bude radilo biće na toj osnovi“, naveo je Stevan Bekan, zamjenik načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja.


Lokalni ekološki akcioni plan naći će se i pred odbornicima Skupštine Grada Trebinja, nakon čega će biti organizovane i javne resprave o ovom dokumentu…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?