U SUSRET SALONU ŽILAVKE 16.08.2017 u Vinskoj Galeriji Vukoje


U SUSRET SALONU ŽILAVKE 16.08.2017 u Vinskoj Galeriji Vukoje


 Kroz gastronomsku čaroliju inspirisanu ukusima Žilavke na "Prvom salonu Žilavke" koji se održava 16.08.2017. godine u Vinskoj Galeriji Vukoje u periodu od 19-23h uživat ćete u kuharskim delicijama koje priprema jedan od najboljih BiH kuhara i Predsjednik Udruženja kuhara BiH  - Chef Nihad Mameledžija.


Chef sa stilom koji je na mnogim mjestima pokazao svoj talenat, a onima koji su probali njegove delicije nedostajale su riječi kojima bi prenijeli osjećaje koje je izazvao ovaj vrsni chef.  Dugogodišnji Chef kuhinje Ambasade Italije, Chef kuhinje Milanskog restorana “Wanna-s”  i Restorana Marriott,  te mnogi drugi poznati restorani širom svijeta, samo su neke od refernci ovog velikog majstora u čijoj kuhinji preovladavaju mirisi Španije, Turske, Francuske, Japana i Italije, a nezaobilazna je tradicionalna kuhinja BiH.


Da je Nihad Mameledžija Chef sa stilom govori i činjenica o njegovim osvojenim nagradama u Evropi i Svijetu. Od osvojenih nagrada, kojom je proslavio kuhinju Bosne i Hercegovine te je stavio na svjetsku listu, je medalja sa Kuharske olimpijade u Erfurtu u Njemačkoj.


Nihad Mameledžija je kuhar koji je poznat po svojoj ljubavi prema pripremanju hrane jer kako kaže  “Govorim o vrlo osjetljivom detalju, jer malo treba da se ukus pokvari….”


 Dobrodošli na “Prvi Salon Žilavke” mjesto na kome će se proslaviti postojanje Žilavke naše autohtone carice.


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?