NAJVIŠE ZLATNIH MASKI FESTIVALA FESTIVALA ZA CRVENKU


NAJVIŠE ZLATNIH MASKI FESTIVALA FESTIVALA ZA CRVENKU


Najbolja predstava ovogodišnjeg Festivala Festivala je „Malograđanska svadba“ Pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke koju je i žiri publike i žiri Festivala ocijenio najboljom.


Zlatna maska za najbolju režiju je takođe otišla u Crvenku režiseru Radoju Čupiću, a ansambl iz Crvenke je najvećim priznanjem Festivala ocijenjen i u kolektivnoj igri.


Zlatna maska za najbolju žensku ulogu dodijeljena je mladoj beogradskoj glumici Jovani Petrović za ulogu Milice (Maloga) u predstavi „Dragi tata“, dok je Zlatna maska za najbolju mušku ulogu dodijeljena trebinjskom glumcu Željku Miloševiću za ulogu Blaža Milošića u predstavi „Pisac porodične tragedije“, a njegova kolegica iz iste predstave Vesna Đurić je za ulogu Jovanke Milošić dobila Zlatnu masku za epizodnu žensku ulogu, dok je za epizodnu mušku ulogu ovo priznanje dobio beogradski glumac Vladimir Jorgić iz predstave „Dragi tata“ za ulogu Filipa.    


Zlatna maska za najbolju kostimografiju, promišljen koncept i dosljedno sprovedenu kreaciju dodijeljena je ansamblu Teatra Fedra iz Bugojno koji su igrali „Posljednju porodicu“, za čiji tekst, koji je radio Vahid Duraković, žiri dodjeljuje i Specijalnu nagradu, ali je predsjednik žirija, reditelj Egon Savin, saopštio da je specijalna nagrada dodijeljena i trebinjskoj publici.


Ovogodišnji Festival festivala je zatvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja, koji je istakao da je značaj Festivala i u umjetničkom, a najviše u smislu sticanja novih i jačanja starih prijateljstava, jačanje duha prijateljstva i njegovanja dugogodišnje i lijepe tradicije.


„Pokazalo se i sada kao i nebrojeno pita da je Festival festivala srastao i živi sa ovim gradom i da je, uz Dučićeve večeri poezije, svojevrsni temelj trebinjskog kulturnog identiteta“, naglasio je Milošević...


SARANSAK