RAZOTKRIVENA KRAĐA ZLATNOG LANČIĆA


RAZOTKRIVENA KRAĐA ZLATNOG LANČIĆA


Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su rasvijetlili krađu zlatnog lančića vrijednog preko 2.000 maraka koja se desila u ponedeljak veče u svlačionici kod stadiona „Aleksandar Masleša“ u ovom gradu.


Ovo je na polugodišnjoj pres konferenciji Policijske uprave Trebinje potvrdio i njen načelnik Žarko Laketa, istakavši da je ovo krivično djelo riješeno za vrlo kratko vrijeme zahvaljujući operativnom radu radnika Policijske uprave Trebinje.


Laketa je objasnio da je maloljetno lice ukralo lančić i dalo ga punoljetnom Trebinjcu D.S. koji ga je dalje proslijedio u Crnu Goru, a u toku je vraćanje lančića preko Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.


Policija je u ovom slučaju pretresla više lokacija u Gradu Trebinju, a nakon kompletiranja predmeta izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.


Laketa je istakao da je stanje bezbjednosti i javni red i mir u prvom polugodištu ove godine bio na izuyetno dobrom nivou, ali je i bezbjednost saobraćaja bolja nego u istom period lani, čemu je zasigurno doprinijela i pojačano prisustvo policije na putevima, pa je i broj smrtno stradalih lica znantno smanjen.


U pomenutom period je evidentirano 15 krivičnih djela manje nego u isto vrijeme prošle godine, ali je broj krivičnih djela zloupotreba opojnih droga povećan za 83%, a onih iz oblasti kriminaliteta za 36%, što je takođe rezultat većeg i organizovanijeg rada policije po ovim pitanjima.


Takođe su pojačane aktivnosti i na rješavanju krivičnih djela ratnih zločina, gdje je Tužilaštvu BiH podneseno 6 izvještaja protiv 9 lica za 12 krivičnih djela ratnog zločina – 6 za ratni zločin protiv čovječnosti i 6 protiv civilnog stanovništva…


SARANSAK