TREBINJSKI PARLAMENT USVOJIO NACRT REBALANSA BUDŽETA


TREBINJSKI PARLAMENT USVOJIO NACRT REBALANSA BUDŽETA


Rebalansirani budžet Grada Trebinja čiji je nacrt usvojen na sjednici lokalnog parlamenta iznosiće 28 miliona 751 hiljadu maraca, umjesto planiranih 31,3 miliona, jer će grant Fonda solidarnosti u iznosu od 2,6 miliona maraka biti uknjižena izvan budžeta na preporuku resornog ministarstva.


Ovim rebalansom  su  planirana i najveća ulaganja, sa povećanjem investicija preko 100%, a i sama budžetska sredstva u rebalansu su projektovana na do sada najveći iznos koji je za 26,3% veći od plana, zbog uračunatog dugoročnog kreditnog zaduženja od 6,3 miliona КM.


Ovaj rebalansirani budžet ima 7.628.700 maraka plan investicija, što je jasan znak da je te investicije potrebno realizovati, u šta će biti uključene sve ustanove Trebinja i sva nadležna odjeljenja sa adekvatnom projektnom dokumentacijom sa ciljem da se napravi radna atmosfera, a prioriteti za investicije da krenu od savjeta mjesnih zajednica, kako bi svaki građanin imao koristi od toga”, kazao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.


On je podsjetio da se budžetskim sredstvima grade putevi kroz mjesne zajednice, rješava vodosnabdijevanje tamo gdje nema vodovdne mreže, nastavljaju se radovi na Istočnoj gradskoj obilaznici, razvija se sportska infrastruktura i uvode novi program zapošljavanja, najprije porodica poginulih boraca i demobilisanih boraca i njihove djece.


Uz kreditno zaduženje i sredstva Agrarnog fonda, povećanje kapitalnih izdataka, kako je rečeno – ostvareno je i značajnim uštedama na stavkama tekuće potrošnje.


“Dogodine možemo očekivati samo veći budžet od ovoga, jer su ovim budžetom investicije povećane za 120% u odnosu na prethodni, pa će i naredni investicioni plan biti veći od ovoga koji je sada projektovan, tako da će se moći realizovati sve one stvari koje građani Trebinja očekuju godinama, od infrastrukture do stvaranja novih radnih mjesta, jer se otvaruju i veće pogodnosti za investitore kojima je za sva ulaganja kompletirana i sva potrebna infrastruktura, a sve po cijeni kvadrata zemljišta od 5 eura”, precizirao je Petrović.


Opozicija Grada Trebinja je sa druge strane negirala da je rebalans istorijski jer je, kako je rekao šef kluba odbornika SDS-a Vido Begenišić, tu uračunato i kreditno zaduženje od 6,4 miliona maraka i planirana sredstava od preko dva miliona maraka Fonda solidarnosti…

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?