PETROPAVLOV MANASTIR PROSLAVIO KRSNU SLAVU


PETROPAVLOV MANASTIR PROSLAVIO KRSNU SLAVU


Sestrinstvo Petropavlovog manastira u Petrovom Polju kod Trebinja proslavilo je  hramovnu slavu, a Svetu arhijerejsku liturgiju koju su služili dvojica hercegovačkih vladika, Atanasije i Grigorije, uz sasluženje brojnog sveštenstva, služena je u manastirskoj porti prepunoj vjernika.


Ističući važnost ovoga praznika koji, kako je rekao, nadilazi svaku našu riječ, pozivajući sve nas da budemo apostoli, svako u onome u čemu se nađe, bilo da je sveštenik, radnik, ratar, političar.


„Zahvalni smo bogu što ovdje imamo tako divne sestre koje se mole za sve nas, pa je zato svaki manastir blagoslov za taj kraj i za narod koji živi oko manastira, pa su zato i sva petropavlovska sela u sebi nosila duh ovoga manastira, dh svetih apostola Petra i Pavla, duh hrišćanskog gospodstva i otmjenosti, duh ljubavi, mira i dobrote, pa su takvim dobrim duhom nadahnuti i ljudi ovih sela“, rekao je vladika Grigorije, napominjući da su svi hercegovački krajevi nadahnuti Bogom i ljubavlju, ali i mučeničkom krvlju.


Pomolivši se za sav narod hercegovački, vladika Grigorije je uputio molitvu za oproštenje sagrešenja kao što je oprostio Svetom Petru i molitvu za pohvalu kakvu je učinio Svetom Pavlu.


Praznične čestitke sestrinstvu manastira i vjernicima Petrovog Polja uputili su i odbornik u Skupštini Grada Trebinja Blagoje Šupić, kao i predstavnici mještana.


Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Petropavlovom manastiru su, pored brojnih vjernika, prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, njegov zamjenik Mirko Ćurić, te predstavnici privrednog i javnog života ove lokalne zajednice...

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?