ODRŽAN PLIVAČKI MITING „SRĐAN I MAKSIM“


ODRŽAN PLIVAČKI MITING „SRĐAN I MAKSIM“


U organizaciji Plivačkog vaterpolo kluba „Leotar“, proteklog vikenda se na trebinjskom bazenu „Banje“ odvijao tradicionalni 13. Međunarodni plivački miting „Srđan i Maksim“.


Iako cjelokupni rezultati u vrijeme dok smo ovo pisali još nisu bili poznati, ono što jeste opštepoznato je da je u pitanju jedan od najposjećenijih dosadašnjih mitinga, sa rekordnim brojem od 305 plivača iz 18 klubova BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji su se takmičili u 26 disciplina.


Memorijal je juče svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je istakao da gradska uprava podržava održavanje ovog takmičenja i, kako je naveo, iskoristiće sve resurse kako bi Trebinje bilo vodeći grad u plivačkom sportu, čemu će najviše doprinijeti izgradnja zatvorenog plivačkog kompleksa na Abazovini.


„I ovaj miting zasigurno promoviše vrijednosti Trebinja i našu omladinu, jer nije samo  važno da oni budu dobri sportisti, već prije svega da postanu i dobri ljudi“, rekao je gradonačelnik Petrović.


Na Memorijalu posvećenom dvojici trebinjskih nesretno stradalih mladih plivača u proteklom ratu, Srđanu Aleksiću i njegovom rođaku Maksimu Vidačiću, i ove su godine bile poznate plivačke zvijezde, poput rekorderke bosanskohercegovačkog plivanja Amine Kajtaz iz mostarskog „Veleža“, višestrukog plivačkog šampiona bivše Jugoslavije Boruta Petriča koji je trenutno trener „Veleža“ i bivše višestruke šampionke plivanja Danijele Đikanović koja sada takođe radio kao trener...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?