BAJKERSKO VJENČANJE NA MOTO SKUPU U TREBINJU


BAJKERSKO VJENČANJE NA MOTO SKUPU U TREBINJU


Tradiciju vjenčanja na trebinjskim motorijadama ove je godine, nakon ranijeg srbijasnkog para, produžio par iz Slovenije - Darja Grubenšek i Iztok Štih koji, prema riječima mlade, drugačije vjenčanje nisu mogli ni da zamisle.


Nismo mogli ljepše ni da zamislimo – da se venčamo na moto zboru i u ovako lepom gradu, gde smo, nakon našeg kuma Mikija, upoznali još mnogo krasnih prijatelja“, kaže Darja.


Iztok objašnjava da se sa Mikijem Muratovićem iz trebinjskog Moto kluba TNT, koji im je bio vjenčani kum, upoznao preko interneta, gdje su komunicirali radi kupovine motora, a nakon toga postali jako dobri drugovi i skumili se.


Miki me je zvao da dođem na ovaj moto skup, pa sam mu ja u šali kazao da dolazim ako mogu da se venčam jer to planiram, a Miki odgovori – sve je sređeno i nije nam puno trebalo da se odlučimo, jer je ovo jako lepi grad, imamo jako lepe svatove, njih preko 1.300 i najlepšu žurku“, dodao je Iztok koji godinama „luduje“ za motorima, a njegova supruga se tek privikava, pa je gotovo 700 kilometara vozila do Trebinja.


Ponosni mladoženja kaže da je to bila velika žrtva njegove izabranice koja je spremna zbog ljubavi sve izdržati.


Sretni mladenci su, dodaju, još sretniji što su među svim dobrim Trebinjcima izabrali jako dobrog kuma – Mikija Muratovića, a on sam dodaje da je kod Hercegovaca normalno da jaka prijateljstva prerastu u kumstva, a takve odnose je on izgradio sa svojim prijateljem.


Iako se čini da smo se upoznali slučajno, smatram da se ništa ne dešava na taj način, pa nas je i kupovina motora, moja i Iztokova zajednička ljubav, povezala još jednom trajnijom niti – kumstvom“, kaže Muratović, izražavajući zadovoljstvo što je ovogodišnji Moto skup ponovo dostigao rekord – preko 1.350 motora i preko 2.000 motociklista.


Svi oni su prije večerašnje fešte prišli u spektakularnom defileu ulicama Trebinja i obreli se u kampu, u krugu bivše kasarne, gdje su prikazivali i svoje vještine na motociklima u moto igrama, a nakon vjenčanja je nastupila najprije trebinjska rok grupa „Krugovi u žitu“, poslije koje je „prašio“ Dejan Cukić i „Spori ritam bend“.


Uz podsjećanje da je prvi moto skup u Trebinju okupio svega 35 motorista, u Moto klubu TNT kažu da je realno očekivati da dogodine bude preko 2.500 bajkera sa oko 1.500 motora, a za dvadeseti, jubilarni Moto skup u Trebinju, planira se spektakularni Rok fest koji bi trajao sedam dana...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?