LIJEPO/ Sveštenik i imam uručuju pomoć ugroženima


ODBOR ZA MEĐURELIGIJSKU SARADNJU TREBINJE


URUČILI POMOĆ UGROŽENOJ BOŠNJAKINJI


Odbor za međureligijsku saradnju u Trebinju, koji djeluje već nekoliko godina u našem gradu, donirao je pomoć ugroženoj Bošnjakinji Mirsadi Pervan koja je preživjela moždani udar i živi od socijalne pomoći.


Donacija koju su uručili trebinjski imam Sadmir ef. Mustafić i trebinjski paroh Dražen Tupanjanin sastoji se od zamrzivača i električnog šporeta koji su ovoj socijalno ugroženoj ženi bili najneophodiniji.


 “Mi ćemo uskoro realizovati još dva projekta kojim, kao i do sada, šaljemo jedinsvenu poruku suživota građana svih religija, ali i kao podsticaj onima koji to mogu da daruju one koji nemaju”, kazao je Sadmir efendija Mustafić, imam trebinjski.


On podsjeća da je u pitanju zajednički projekat koji se prvenstveno odnosi na mlade, gdje je grupa mladih maturanata Begove medrese iz Mostara sa trebinjskim gimnazilacima u prošloj godini realizovala zajedničke radionice, a bio je organizovan i zajednički bazar u Trebinju gdje su ispred Osman pašine džamije zajednički prezentovani proizvodi iz  bošnjačko-muslimanske i pravoslavne tradicije.


Jerej Dražen Tupanjanin kaže da će sličnih projekata biti i još i da su se trenutno bazirali na humanitarne aktivnosti, o kojima je, kako kaže, još rano govoriti, jer još uvijek nisu dogovoreni detalji.


„Ono što je najbitnije jeste zajednička saradnja gradova, entiteta i različtitih religija, jer se na taj način gradi zajednički suživot“, kazao je otac Dražen...


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?