DESET ČLANOVA TREBINJSKOG PUP-A NAPUŠTA STRANKU


DESET ČLANOVA TREBINJSKOG PUP-A NAPUŠTA STRANKU 


Deset članova Partije ujedinjenih penzionera Trebinje napustilo je članstvo ove stranke jer se, kako kaže član Gradskog odbora Blažo Jokanović, stranka pretvorila u sredstvo za ostvarivanje privatnih ličnih interesa pojedinaca PUP-a.


Naši su sastanci u posljednje vrijeme izgledali kao da dvojica ljudi drže dirigentsku palicu, a tridesetak nas svira violinu, na šta ja i nekolicina mojih drugova nije pristala jer mislimo svojom glavom i nismo željeli da potpadnemo priči u kojoj se PUP nije pominjao, već samo da se “preuzme” Udruženje penzionera RS koje je nestranačko i koje nema veze sa politikom”, kaže Jokanović.


Tvrdi da su dva- tri čovjeka iz vrha Gradskog odbora stranke ti koji je žele privatizovati, ali i preuzeti Udruženje penzionera, na koje se pozivaju i kada sa privatnih elektronskih adresa šalju novinarima navodne neistinite informacije bez pečata i potpisa.


Na posljednjim se sastancima pričalo samo o tome da se Udruženje penzionera mora preuzeti. To je bilo nešto u onom stilu koga se stariji moraju sjećati, a glasi – Prozor noćas mora pasti. Sve se usredsredilo na to, svi predsjednici naših mjesnih odbora su takođe bili usredsređeni na to i ja sam, kada sam uvidio da je uzaludna moja priča da ojačamo partiju, da primimo novo članstvo, kada sam dobijao odgovore da partija sada nije bitna već Udruženje – od svega odustao”, kaže Jokanović.


Dodaje da mu je jedino žao što je svojevremno, kada je otišao u penziju, odustao i od svoga dugogodišnjeg članstva u Socijalističkoj partiji RS zato što je, kako tvrdi, od tada i  biološki pripadao PUP-u, ali se razočarao i najradije bi se vratio Socijalistima čija opredjeljenja nosi otkako zna za sebe i čiji je član bio od njenog osnivanja 1994. godine u Trebinju.


To dugogodišnje članstvo i danas ističe s ponosom i žao mu je što je tada istupio iz te stranke, da bi, kako kaže, tek kasnije uvidio da, iako Trebinje ima oko 8.000 penzionera, PUP osvojio tek 558 glasova, što, po njemu, dovoljno govori o stranci u kojoj je bio do juče.


Sada je, priznaje, u dilemi – bi li se vratio Socijalistima, ali samo kao simpatizer i običan član, ili će se priključiti Penzionerskoj stranci Hercegovine, za koju je već formiran inicijatovni odbor, ali bi i tu bio samo član.


Kaže da ga ne interesuju nikakve funkcije, ali bi, kako dodaje, ako ništa drugo, volio stati uz svoje nekadašnje drugove sa kojim je zajedno i ratovao 52 mjeseca, a za šta prima godišnji borački dodatak od 166 maraka, pa će se, ako ništa drugo, pokušati boriti za ispravku te nepravde.


“To je u najmanju ruku strašno da su se dezerteri koji su za vrijeme rata bili u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, vratili kao gospoda i zauzeli prve borbene radne linije,  dok se borci sada nalaze negdje daleko, po ulicama, a penzioneri kraj kontejnera”, ogorčen je Jokanović


SARANSAK