GRADONAČELNIK PETROVIĆ I DIREKTOR JP PUTEVI RS OBIŠLI RADOVE NA GLAVNOJ ULICI


GRADONAČELNIK PETROVIĆ I DIREKTOR JP PUTEVI RS OBIŠLI RADOVE NA GLAVNOJ ULICI


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i direktor JP Putevi RS Nenad Nešić obišli su radove koji se izvode na rekonstrukciji glavne gradske ulice Kralja Petra Oslobodioca koja je započela prije četiri dana, a biće okončana, prema najavama gradonačelnika,  do 25. maja, kada u Trebinju počinje velika međunarodna inesticiona konferencija.


“Da bi sve uradili prije roka, jer je kraj radova bio planiran za juni, angažovana je sva raspoloživa operativa i to preduzeća “Hercegovinaputevi”, “Vodovod Trebinje”, Komunalno preduzeće, radnici Civilne zaštite i HET-a, vatrogasnih jedinica Lastva i Trebinje, Elektrohercegovine i Telekoma, tako da svakog dana na gradilištu imamo od 100 do 120 radnika”, rekao je Petrović.


Kaže da će projekat prema prvim procjenama iznositi preko 350 hiljada maraka, gdje će JP Putevi RS učestvovati sa sumom od 200 do 250 hiljada maraka, a ostatak će finansirati Grad Trebinje sa lokalnim preduzećima.


On je pojasnio da radovi obuhvataju novo razvođenje sistema tehničke vode sa sekundarnom mrežom po okolnim ulicama i naseljima koja gravitiraju glavnoj, zatim kružno razvođenje sistema optike, popravka vodovodnih i kanalizacionih cijevi, oborinska infrastruktura, a na kraju će se sve presvući novim slojem asfalta koji u ovoj, inače i najdužoj gradskoj ulici, nije mijenjan u posljednjih 35 godina.


Kaže da nakon glavne ulice slijedi rekonstrukcija i druge gradske infrastructure, u kojoj je prioritetna rekonstrukcija  sistema tehničke vode koja će se bez gubitaka razvesti po cijelom gradu, od parka i  Sabornog  hrama, kako bi se sve gradske zelene površine pokrile najmodernijim sistemom za navodnjavanje. 


O ovoj putnoj mreži čija će se izgradnja proširiti i na gradsku obilaznicu govorio je i  direktor Puteva RS Nenad Nešić koji je sa gradskom administracijom dogovorio da se izradi projektna dokumentacija i finansijska konstrukcija za istočnu obilaznicu oko grada, za šta je potrebno oko 30 miliona maraka, o čemu se pozitivno izjasnila i skupštinska većina koja je dala i zeleno svjetlo za izradu  zapadne obilaznice, kao i izradu treće trake u ulici Vojviode Stepe Stepanovića koja bi riješila problem skretanja u bivši kompleks kasarne i omogućila neometani sabraćaj koji je sada u toku do završetka obilaznice.


“Imamo odličnu saradnju sa Gradom Trebinjem koji je na sebe preuzeo dio radova koji ne potpadaju pod našu nadležnost, ali ćemo nastaviti i radove na istočnoj obilaznici za koja od ranije postoje sredstva, jer je grad tu potrebu opravdao svojim širenjem”, kazao je Nešić. 


On je napomenuo da je prethodne godine urađena rekonstrukcija 6 kilometara puta Trebinje – Ljubinje i izrazio nadu da će i ove godine biti urađeno još toliko, što je tek 20% od cjelokupne dionice koja je u vrlo lošem stanju…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?