RODITELJI MALIŠANA IZ „NAŠE RADOSTI“ OBRATILI SE GRADSKOJ SKUPŠTINI


RODITELJI MALIŠANA IZ „NAŠE RADOSTI“ OBRATILI SE GRADSKOJ  SKUPŠTINI 


Nemile scene iz vrtića „Naša radost“ u Trebinju još uvijek ostavljaju u sjenci mnoge druge događaje u Trebinju, pa su i finansijski izvještaji i niz drugih skupštinskih tačaka ostali u drugom planu današnjeg odborničkog zasjedanja u odnosu na zabrinutost roditelja djece ovog vrtića.


Grupa tih roditelja čija djeca pohađaju vrtić „Naša radost“, gdje su se nedavno potukle vaspitačica i radnica, zamolili su odbornika Ljubišu Krunića da na današnjoj sjednici Skupštine Grada postavi odborničko pitanje o tome da li su u toj ustanovi bezbjedna njihova djeca, na šta nam direktor ovog vrtića Aleksandar Vukanović nije želio dati odgovor.


Uz odbijanje da nam da izjavu, jedini odgovor direktora Vukanovića je bio - „Objavio si, nisi pito ništa“. Uz najbolju volju da shvatimo i opravdamo njegovu nezahvalnu poziciju i neugodni osjećaj s obzirom da je on odgovorno lice, nismo uspjeli dokučiti čemu ovolika odbojnost, jer u našoj vijesti, osim želje da se ne zataškavaju vijesti o ponašanju onih kojima smo dali djecu na povjerenje, nije bilo ništa drugo, ni pristrasnosti, ni trunke zlobe. Dojave koje smo dobili od usplahirenih roditelja potvrdili su nam u Službi hitne medicinske pomoći i Policijskoj upravi u Trebinju, gdje smo dobili i potvrdu da možemo objaviti ovako nešto, pa nas je zbog toga dodatno zbunio parapolicijski stav – objavio si, nisi pito ništa.  


Sretna okolnost je, ipak, da je Vukanović pristao dati izjavu nekim drugim medijima, pa će javnosti biti objelodanjeno šta planiraju uraditi u vrtiću i valjda djelimično otkloniti epitete koje je ponijela ova ustanova sa više od stotinu godina dugom tradicijom, a u kojoj se ovako nešto za svo to vrijeme, osim za vrijeme njegovog rukovodstva, nikada nije desilo.


Ovaj događaj prije svega ukazuje na loše i nedomaćinsko poslovanje direktora Aleksandra Vukanovića jer očito nije imao ni autoriteta, ni snage, a ni znanja da spriječi ovakvu bruku za sve građane Trebinja i šire.


Ako se prisjetimo, prije 6-7 godina upravo su vaspitači vrtića upozoravali na nedolično ponašanje i ispade Natali Ninković koja je tada bila direktor vrtića i protiv koje su vaspitači pisali peticiju. I tada ste upravo vi gospodo bili na vlasti i niste željeli čuti istinu, štitili ste dotičnu gospođu i evo do čega je danas ta zaštita dovela. Svi vi snosite odgovornost zbog ovoga incidenta“, rekao je, između ostalog Krunić i bio prekinut kada je želio citirati kakvim je imenom tada Ninkovićeva nazvala odborničku većinu.


U nadi da u ovoj ustanovi naši potomci više neće doživljavati stresove od nemilih scena vaspitačica, jer se sve, kako nam je kasnije rekao Krunić, dešavalo u vaspitnoj sobi u kojoj su prestravljeni mališani najmlađeg uzrasta vrištali, suočavamo se, ipak, sa pohvalnom činjenicom da vodimo računa o našim precima i sjećanjima na njih, pa ćemo, ukoliko se usvoji odluka na današnjem skupštinskom zasjedanju, ubuduće plaćati takse na mrtve duše.


Da ne bude zabune kod onih rijetkih ljubitelj pisane riječi i onih rjeđih koji znaju za Gogolja injegovog Čičikova, ovakve asocijacije su potpuno neumjesne, jer bi se pomenutom skupštinskom odlukom ubuduće plaćale naknade za korištenje grobnih mjesta.


Sve će to ići lako i po civilizacijskim normama, poput velikih gradova, u kojim, doduše, postoji i grobar, pa ožalošćena porodica ne treba sakupljati mobu da im se ukopa pokojnik, ne trebaju sami kositi travu oko spomen obilježja svojih najmilijih, ne trebaju se lomiti po kamenjaru da bi došli do tih spomenika ili preskakati preko lokvi sa vodom na stazama koje nije uradilo nikakvo komunalno preduzeće nego je bila u pitanju međunarodna donacija. 


Za sve to bismo mi budući ukopnici valjda u budućnosti plaćali naknade, a komunalci uljudili groblje i obavljali dostojanstveni čin ukopa, za nas će kasnije plaćati naknade naša djeca, a za one koji nemaju potomaka – vjerovatno bi trebalo kao u civilizovanom svijetu sačekati par godina, a onda njihove zemne ostatke izbaciti van groblja jer ne plaćaju porez „u tišini vječnog mira“... 


SARANSAK


 

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?