U TREBINJU CENTRALNA MANIFESTACIJA DANA PORODICE


U TREBINJU CENTRALNA MANIFESTACIJA DANA PORODICE


ZDRAVA PORODICA-ZDRAVO DRUŠTVO


Četverogodišnja Jana Dunđerović iz Bileće osvojila je prvu nagradu I 1.000 KM na likovnom konkursu koji je pod nazivom “Moja porodica” organizovalo Ministarstva porodice, omladine i sporta RS u povodu Međunarodnog dana porodice.  


U konkurenciji 700 pristiglih crteža iz 29 obdaništa Republike Srpske, drugu nagradu je osvojila šestogodišnja Ana Nedić iz Doboja, dok je crtež Anje Stjepanović iz Bratunca, koja takođe ima šest godina, nagrađen sa 500 maraka.


Izložbu je u Trebinju, na centralnom obilježavanju Dana porodice u Republici Srpskoj, otvorila ministar porodice, omladine i sporta RS Jasmina Davidović, koja je istakla da je porodica najvažnija za društvo.


Budući da je porodica osnovna ćelija društva, ovo ministarstvo želi skrenuti pažnju na tu činjenicu i pružati maksimalnu podršku našim porodicama gdje god je to neophodno, podržavajući sve ustanove i udruženja koja se bave porodicom i vaspitanjem djece, vrtiće, škole, vladine i nevladine organizacije“, kazala je Davidovićeva, čiju posjetu Hercegovini uključuje u obilazak porodilišta u Trebinju i Nevesinju.


Otvaranju izložbe je prisustvovao i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je istakao  da je veoma srećan što se centralna manifestacija Dana porodice obilježava baš u Trebinju, čije su vrijednosti kao postulate zdravog društva prepoznali i u Vladi RS, odnosno, resornom ministarstvu. 


Mi u Gradskoj upravi ćemo i ubuduće podržavati porodicu kao osnovni stub našeg društva, jer bez zdrave porodice nema ni šire društvene zajednice, ni mjesne zajednice, ni grada, ni regije, ni Republike Srpske“, rekao je Petrović.


Manifestaciju su nastupima uveličali i djeca trebinjskog vrtića „Naša radost“, kao i učenici Srednje muzičke škole iz Trebinja…


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?