SL INDUSTRIJA ALATA TREBINJE: PROVJERENOM KVALITETU SE VRAĆAJU STARI KUPCI


SL INDUSTRIJA ALATA TREBINJE: PROVJERENOM KVALITETU SE VRAĆAJU STARI KUPCI


Metalski kompleks „Industrija alata Swisslion“ će u ovoj godini imati četiri do pet puta veću dobit od prošlogodišnje, tako da, za razliku od prošlogodišnje prodaje od preko 14 miliona i dobiti od 200.000 maraka, do kraja ove godine će ta dobit biti preko miliona.


Branka Ratković, direktor Industrije alata SL kaže da na višestruko povećanje dobiti računaju prvenstveno otvaranjem novog tržišta, što će automatski uzrokovati i povećanje obima posla, odnosno, nabavku novih savremenih mašina i povećanje broja zaposlenih radnika.


Kupci koji su kupovali na Dalekom istoku vratili su se evropskom kvalitetu i renomiranom brendu kao što je Industrija alata, a ako riješimo problem zaostalog duga o kome ćemo se dogovarati sa Vladom RS, od sredine godine bismo popunili kapacitete sa radom i u drugoj smjeni, za šta već polako primamo i nove radnike“, kaže Ratkovićeva.


Ona je podsjetila da su na nedavnom Sajmu zapošljavanja iskazali potrebu za 26 novih radnika, ali im se javilo svega njih nekoliko, pa će biti prinuđeni da preko Biroa za zapošljavanje traže druge struke za koje ova fabrika organizuje tromjesečnu ili polugodišnju prekvalifikaciju, dok u drugom polugodištu slijedi zapošljavanje još njih oko 50.


Kaže da će u nove mašine uložiti oko milion do dva maraka jer su od proizvodnih izvršnih direktora ove fabrike dobili podatke o takozvanim „uskim grlima“ i to će se morati rješavati vrlo skoro, kako bi realizovali ovako obiman plan i isporučili već ugovorene poslove.


„U te mašine planiramo uložiti od milion do dva miliona maraka, što ćemo, zahvaljujući pozitivnim rezultatima uspjeti ostvariti, zahvaljujući razumijevanju našeg većinskog vlasnika koji uvijek stoji iza dobrih ideja i profitabilnih proizvoda, a s obzirom na dobro poslovanje imamo mogućnosti i kreditnog zaduženja, iako nam na ruku ne ide trenutni bankarski sektor“, dodaje Ratkovićeva.


Podsjetivši da se do kraja godine broj zaposlenih u SL IAT sa 502 radnika planira povećati barem na 550, ona na kraju dodaje da im se, sa ranije veoma skromnog tržišta Rusije sada nudi daleko veći broj zainteresovanih, Južna i Centralna Amerika, kao i SAD takođe se u velikom obimu priključuju novim narudžbama koje će biti definisane već u narednom mjesecu, a povećava se i izvoz na tržište Evropske unije...


SARANSAK