IZLOŽBA KOJA BRIŠE PREDRASUDE


IZLOŽBA KOJA BRIŠE PREDRASUDE


Jedanaest hercegovačkih umjetnika angažovanih na projektu Koalicije “Stop predrasudama” i Foto kino kluba Trebinje, uz podršku Misije OEBS-a u BiH, izlagali su svoje fotografije na temu “Hercegovke” u Galeriji Kulturnog centra Trebinje.


Izložbu je otvorio predsjednik Foto kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović, istakavši da je u pitanju 56 fotografija na kojima su prikazane hecegovačke žene sa svim svojim različitostima.


“Budući da svi imamo različit pristup samoj fotografiji, mislim das mo uspjeli prikazati sve različitosti žena ovoga podneblja, ali smo radili i različitim tehnikama, kolor i crno-bijela fotografija”, istakao je Vukasović.


Otvaranju izložbe je prisustvovao i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur koji je naročito izrazio svoje osjećaje dobrodošlice koja ga uvijek dočekuje u Trebinju.


“Sav ovaj rad je usmjeren protiv mržnje, a mi uvijek dajemo podršku svakoj ovakvoj inicijativi Bosanaca i Hercegovaca koji rade prave stvari na toleranciji i suživotu”, rekao je Mur.


Neška Ilijić iz Koalicije “Stop predrasudama” istakla je da je izložba pokazala da su  Hercegovke stabilne i dobrodušne žene, ali i žene sa dobrim idejama, dok je Nevesinjac Siniša Stanišić, jedan od autora izložbe, objasnio da je ova izložba samo jedan od proizvoda rada Koalicije “Stop predrasudama” kojoj i sam pripada.


Svi autori fotografija su članovi Foto kino kluba Trebinje, iako među njima ima i Nevesinjaca, Ljubinjaca, Bilećana koji u svojim mjestima nemaju foto klub pa djeluju u okviru trebinjskog…


SARANSAK